string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Bij de KNVB protest aangetekend tegen de aanvangstijden’.

Dinsdag 11 december 2012 om 13:36

In de 409de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen Ajax en kijkt hij met een schuin oog ook vooruit naar het bekerduel met de Amsterdammers, volgende week donderdag in Euroborg. Daarnaast gaat hij in op de vaststelling van de tijden voor de tweede seizoenshelft en op de competitiewedstrijd van zaterdag tegen VVV-Venlo, die in het teken zal staan van Make-A-Wish Nederland.

“We hebben afgelopen zaterdag in de Amsterdam ArenA geen inbreng van enige importantie gehad in de competitiewedstrijd tegen Ajax en dat was teleurstellend. Gelukkig krijgen we snel de kans op revanche, want volgende week donderdag treffen we Ajax opnieuw, maar dan in eigen huis in de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker. Voor dit bekerduel zijn sinds vandaag nog een paar honderd plaatsen in vak OO/PP te koop. De rest van het stadion is nagenoeg uitverkocht.”
Make-A-Wish Nederland
“Ook voor de belangrijke wedstrijd van zaterdagavond in Euroborg, als we om 19.45 uur aftrappen tegen VVV-Venlo, zijn er nog kaarten verkrijgbaar. Voor dit competitieduel gelden geen beperkingen bij de aanschaf van kaarten. De wedstrijd tegen VVV zal in het teken staan van Make-A-Wish Nederland. Net als vorig jaar heeft onze hoofdsponsor Essent een genereus gebaar gemaakt door de ruimte op de borst van het shirt beschikbaar te stellen aan Make-A-Wish Nederland. Wij zijn Essent  hiervoor zeer erkentelijk.”
“Wat er verder allemaal nog op het programma staat en welke acties we gaan inzetten voor dit goede doel maken we in de komende dagen via deze website bekend. Er zal in ieder geval een collecte worden gehouden om in deze feestmaand de allerliefste wens van drie kinderen met een levensbedreigende ziekte te vervullen.”
“De eerste bijdrage kunnen we al melden. De begin vorige maand bij de FC Groningen Junior Club gestarte ‘Actie Strooigoed’ is namelijk ten einde en de totale opbrengst van de verkoop van zakjes pepernoten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Make-A-Wish Nederland, heeft maar liefst 3.050 euro opgeleverd! Alle leden die zich hebben ingezet voor deze prachtige opbrengst danken wij hartelijk voor hun inspanningen.”
Aanvangstijden
“Gisteren (maandag – red.) werden wij door een bericht van de KNVB onaangenaam verrast met de vaststelling van de aanvangstijden voor de tweede competitiehelft. Hieruit viel op te maken dat we van de vier thuiswedstrijden na de winterstop op zondagmiddag er slechts één op onze voorkeurtijd 14.30 uur spelen. Dat is voor ons onacceptabel. We hebben dan ook direct een e-mail gestuurd naar de KNVB om protest aan te tekenen. Wij hebben de voetbalbond dringend verzocht de aanvangstijden nog eens te bekijken en meer gehoor te geven aan onze wens en van onze supporters om 14.30 uur te mogen aftrappen. De KNVB heeft laten weten hiernaar nog eens serieus te kijken.”
Uitwisseling
“Afgelopen zaterdag heeft er in Amsterdam een uitwisseling van kennis en ervaring plaatsgevonden tussen de groudsmen van de Amsterdam ArenA en FC Groningen. Zoals wellicht bekend is, hebben wij sinds dit seizoen het onderhoud van het veld in Euroborg in eigen beheer genomen. Tot op heden kunnen we stellen dat de resultaten hiervan positief zijn, want de kwaliteit van ons veld wordt beter beoordeeld dan in voorgaande jaren. Onze mensen zijn zaterdagavond op zeer gastvrije wijze ontvangen en rondom de bekerwedstrijd van volgende week donderdag zullen wij de groundsmen van de Amsterdam ArenA rondleiden in Euroborg en opnieuw kennis en informatie delen.”
Speciale persconferentie
“In het kader van het10-jarig jubileum heeft de FC Groningen Junior Club vanmiddag (dinsdag – red.) een speciale persconferentie georganiseerd. Zestien leden zijn uitgeloot om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Zij krijgen van onze persvoorlichter Richard van Elsacker een exclusief kijkje achter de schermen op mediagebied. Aansluitend zullen trainer Robert Maaskant en aanvoerder Kees Kwakman, als bij een heuse persconferentie, aanschuiven om vragen van de Junior Club leden te beantwoorden.”
Klankbordgroep
“Vanavond (dinsdag – red.) vindt opnieuw een bijeenkomst plaats van de Klankbordgroep. Dit adviesorgaan, met afgevaardigden van de diverse tribunes en vertegenwoordigers van supportersverenigingen, treedt ten minste drie keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Leden van de Klankbordgroep brengen gevraagd en ongevraagd advies uit aan de club over signalen, die leven onder het publiek. Op de agenda staat onder meer de  aankleding/zichtbaarheid FC Groningen binnen en buiten het stadion en het aanstaande nieuwe televisiecontract met FOX International Channels. De verslagen van de bijeenkomsten met de Klankbordgroep worden altijd gepubliceerd via deze website.”
Netwerkbijeenkomst
“Morgenavond (woensdag – red.) is er in de evenementenhal in Delfzijl een netwerkbijeenkomst van Eemshaven.info, in nauwe samenwerking met Groningen Seaports. Ondergetekende zal onder leiding van Romke Hoogstra zitting nemen in een forum over het omgaan met teleurstellingen en het hebben van succes.”
Seizoen in Cijfers
“Donderdagmiddag organiseert het betaald voetbal, evenals in voorgaande jaren, een bijeenkomst onder de naam ‘Het Seizoen in Cijfers’, waarin de betaald voetbalorganisaties branche breed hun jaarcijfers over het seizoen 2011/2012 presenteren en toelichten. Namens de clubs zullen onder anderen Eric Gudde van Feyenoord, Tiny Sanders van PSV en ondergetekende een rol spelen bij de presentatie, die wordt gehouden in stadion Galgenwaard in Utrecht.”
Clublunch
“Vrijdagmiddag vindt er weer een clublunch onder de noemer ‘de Warming Up’ plaats in Euroborg voor leden van onze Businessclub. Tijdens deze bijeenkomsten maken sponsorrelaties in kleine kring nader kennis met elkaar en wonen zij als onderdeel van het programma het wekelijkse perspraatje van hoofdtrainer Robert Maaskant bij, die dan vooruit zal blikken op de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.”
“Zaterdagavond, voorafgaande aan de wedstrijd tegen VVV, zal burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen in het bijzijn van een vertegenwoordiger van de KNVB in het Flukshoes het FC Groningen Veiligheidshandboek officieel in ontvangst nemen. In dit op eigen initiatief van onze veiligheidsorganisatie samengestelde boekwerk staan alle veiligheidszaken en procedures rondom wedstrijden bij FC Groningen beschreven.”
Gezamenlijke actie
“Zaterdag zullen ook de eerste mensen gebruik maken van gratis kaarten die FC Groningen in een gezamenlijke actie met de gemeente Groningen beschikbaar hebben gesteld aan klanten van de voedselbank. Wij willen met deze actie één van onze kernwaarden benadrukken, namelijk het zijn van een ‘volksclub’. Wij willen toegankelijk zijn voor alle lagen van de bevolking, speciaal voor hen die het momenteel financieel het zwaarst hebben. Wat FC Groningen en de gemeente betreft, staat deze actie niet op zich. Beide partijen gaan met elkaar in gesprek om vanaf 2013 samen een manier te zoeken om via de Stadjerspas kaarten voor een gereduceerd tarief aan te bieden aan de Groninger minima.”
“Maandagavond wordt in MartiniPlaza het jaarlijkse Groninger Noordlease Sportgala gehouden. Een afvaardiging van FC Groningen zal hierbij aanwezig zijn.”
Amateurconvenant
“Afgelopen week hebben clubs uit Noord-Nederland, die nog geen lid zijn van het Amateurconvenant, de seizoengids ‘Trots op het Noorden’ ontvangen. FC Groningen biedt de betreffende verenigingen in een bijgesloten brief de mogelijkheid eveneens convenantpartner te worden. Jeugdleden van convenantpartners kunnen tegen een gereduceerd groepstarief competitiewedstrijden in Euroborg bezoeken. Bij de wedstrijd tegen VVV verwelkomen wij teams van vv Actief, vv WVV, vv Muntendam, SV de Heracliden, vv Beilen, SV Marum, vv Rolder Boys en vv Gorecht. SV Pesse, VV ASVB en VV Hunso hebben zich de afgelopen periode aangemeld bij het amateurconvenant, dat nu al liefst 175 aangesloten verenigingen telt.”
Presentatiegidsen
“Met de mededeling dat FC Groningen Media een mooie opdracht heeft binnengehaald met de uitgave van twee presentatieboekwerken over de nieuwe vestiging en de opleidingen en diensten van het Alfa-college aan de Boumaboulevard, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’