string(17) "WP Rocket/Preload"

Mooie opkomst FC Groningen Amateurconvenant bij succesvol Robey-event.

Donderdag 14 december 2023 om 11:14

Het FC Groningen Amateurconvenant organiseerde samen met kledingpartner Robey Sportswear voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd tegen Telstar het Robey-event, exclusief voor clubs aangesloten bij het Amateurconvenant van de Trots van het Noorden. Michiel Hemmen, accountmanager bij Robey kijkt terug op een succesvol event.

Liefst vijftig bij het FC Groningen Amateurconvenant aangesloten verenigingen kwamen op vrijdag 8 december voorafgaand aan het duel met Telstar bijeen in bioscoop Kinepolis, onderdeel van het Euroborg complex. Naast kledingpartner Robey Sportswear kregen ook partners Sportbase en Univé op het Robey-event een presentatie te geven. Allen partners die net als FC Groningen nauw betrokken zijn bij het amateurvoetbal.

Leuke en leerzame avond
Voormalig profvoetballer Michiel Hemmen – succesvol in binnen- en buitenland – weet als geen ander dat een voetballoopbaan begint bij de amateurs. Vandaar dat hij als accountmanager namens Robey Sportswear graag bij dergelijke kennisavonden een presentatie houdt. Daarnaast is de doelgroep voor de kledingpartner van FC Groningen en vele clubs in de regio uiteraard zeer interessant.

“Robey ontzettend blij met het door FC Groningen jaarlijks georganiseerde event. Los van het feit dat het een leuke en leerzame avond is, bereiken wij op deze manier veel clubs uit de regio en kunnen we ons verhaal vertellen. Mooie bijkomstigheid is dat de clubs tijdens dit event ook weer met elkaar in contact komen en ontwikkelingen kunnen bespreken, zodat zij van elkaar kunnen leren. Uiteindelijk kunnen ze elkaar verder helpen en dragen we samen bij aan het nog sterker maken van het amateurvoetbal binnen de regio.”

Waarde van amateurvoetbal
Na afloop van het event bekeken alle aanwezigen de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Telstar vanuit Sportsbar Club 1971. Op die bewuste vrijdagavond kwamen maar liefst tien door de FC opgeleide spelers in actie in de wedstrijd tegen Telstar. Het merendeel van deze spelers begon met voetballen bij een club aangesloten bij het FC Groningen Amateurconvenant. De waarde van amateurvoetbal in Noord-Nederland is voor een club als FC Groningen erg groot. Ook faciliteren de clubs de mogelijkheden voor jong en oud om Meer & Beter te gaan bewegen.  De Trots van het Noorden is blij met de club en partners die zich actief inzetten voor de breedtesport.

Naast Robey Sportswear gaven ook Sportbase/ U-sport – medische sportverzorging – en verzekeraar Univé een presentatie. Daarbij kwam onder meer Walking Football aan bod, voetbal gericht op ouderen. Het belang van Meer & Beter Bewegen op latere leeftijd past uitstekend in de maatschappelijke missie van FC Groningen om bewegingsarmoede te bestrijden en supporters van alle leeftijden een beweegrijkere toekomst te bieden. Hemmen kijkt terug op een succesvol event “Graag bedanken wij FC Groningen voor de organisatie en zien wij elkaar graag weer bij het volgende event in Euroborg!”  

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi

1 week geleden

Elftal vragen aan… Gert Veenstra (Office Noord)

1 week geleden

Wildervank locatie voor bijzonder Voetbalkamp