string(17) "WP Rocket/Preload"

Succesvolle FC Groningen Opleiding Experience.

Vrijdag 28 april 2023 om 16:00

De FC Groningen Opleiding organiseerde afgelopen week de eerste ‘FC Groningen Opleiding Experience’. Een intensieve driedaagse voor tien talentvolle jeugdtrainers uit het amateurvoetbal. Het tiental jeugdtrainers dat zich had geselecteerd voor deze Experience is werkzaam bij clubs uit de regio. De FC Groningen Opleiding Experience stond onder leiding van projectleider Voetbalontwikkeling Regio Floris van Es.

Tien talentvolle jeugdtrainers uit de regio kregen afgelopen week in drie dagen een exclusief kijkje in de keuken van de FC Groningen Opleiding. In een zeer gevarieerd programma vol presentaties, discussies, Q&A’s en praktijkgerichte voorbeelden, konden de deelnemers kennismaken met de werkwijze en de drie leerlijnen binnen de FC Groningen Opleiding. Daarnaast mochten de deelnemers een training verzorgen aan een deel van de spelers van de Voorselectie.

Dag 1 stond in het teken van de leerlijn ‘Presteren als voetballer’ waarbij manager voetbal & opleiding Art Langeler en hoofd voetbalontwikkeling onderbouw Byron Bakker een prestentatie gaven over ‘De trainer van de toekomst’. Daarna gaven trainer/coach/managers Sander van Gessel, Melchior Schoenmakers en Björn Zwikker – allen eindverantwoordelijk voor een selectie in de bovenbouw van de Opleiding – voor een inkijkje in de werkwijze van de bovenbouw.

Een dag later werden ook de andere twee leerlijnen ‘Bewegen als atleet’ en ‘Leven als topsporter’ uitgebreid belicht via presentaties van de diverse specialisten die werken bij de FC Groningen Opleiding. Het gebruik van data wat betreft fysieke belasting, het breed motorisch opleiden, alsmede het belang van topsportgedrag buiten het veld om alles uit een topsportloopbaan te kunnen halen, werden uitgebreid toegelicht. Ook kwam het onderwerp jeugdscouting aan bod.

De afsluitende dag werd alle opgedane kennis richting praktijk vertaald. De toekomst van meiden/vrouwenvoetbal binnen FC Groningen werd gepresenteerd en de deelnemers hielden een pitch over hun eigen doelstellingen de komende seizoenen. Daarna mochten zij een training verzorgen aan een deel van de FC Groningen Voorselectie.

Projectleider Voetbalontwikkeling Regio Floris van Es kijkt met een goed gevoel terug op de succesvolle FC Groningen Opleiding Experience. “Het waren drie mooie dagen waarbij we veel enthousiasme hebben geproefd bij de deelnemers. Met een zeer intensief en gevarieerd programma hebben we de werkwijze en de toepassing van de leerlijnen binnen de Opleiding kunnen laten zien. Met de kickoff van het Regioplan begin februari zijn we hard aan de slag gegaan om hoofd opleidingen en technische commissies positief te beïnvloeden en te inspireren. Het doel is om het voetbal naar een hoger niveau te tillen door betere en daardoor leukere trainingen aan te bieden.”

“Daarom is het prachtig om te zien dat we nu met tien ambitieuze trainers drie dagen intensief zijn opgetrokken. Naast dat we ze hopelijk hebben kunnen inspireren, is het goed om met elkaar in contact te komen. Van elkaar te leren. Zij zijn de trainers die iedere week weer met een lichting op het veld staan en heel direct het niveau van trainingen kunnen beïnvloeden. We kijken terug op een zeer geslaagde FC Groningen Opleiding Experience.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen

1 week geleden

Vier duels op Corpus, onder-21 naar Zwolle

2 weken geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel