string(17) "WP Rocket/Preload"

Tweede bijeenkomst module ‘Het Onderbouwfundament’.

Maandag 08 april 2024 om 14:46

Diverse partnerclubs voetbalontwikkeling van het FC Groningen Amateurconvenant zijn onlangs voor de tweede keer bij elkaar gekomen tijdens de module ‘Het Onderbouwfundament’.  Waar de aftrap van de module in februari plaatsvond op het TopsportZorgCentrum, was ACV uit Assen deze keer gastheer. Onder leiding van hoofd jeugdopleiding onderbouw van ACV Thymen Ubink werd de focus van het creëren van missie en visie verlegd naar daadwerkelijk concrete doelstellingen maken voor de onderbouw (spelers van 7 tot 12 jaar).

Ubink trapte de bijeenkomst af door de visie van ACV op de structuur en inhoud van jeugdopleiding te presenteren. Hij deelde de filosofie van de club, waarbij ontwikkeling en plezier centraal staan en lichtte toe hoe deze visie werd vertaald de praktijk binnen de trainingen voor jonge spelers. Na deze  presentatie gingen de vertegenwoordigers van de verschillende clubs gezamenlijk aan de slag om hun eigen visie op de structuur en inhoud van trainingen te formuleren. Er ontstond een levendige uitwisseling van ideeën, waarbij clubs hun eigen ervaringen en inzichten deelden.

Het delen van best practices en het leren van elkaar stond centraal tijdens de bijeenkomst. Deelnemers bespraken hoe ze elkaar konden ondersteunen en versterken, met als doel een win-win situatie te creëren in de onderlinge samenwerkingen tussen de verenigingen. Het besef dat door samen te werken iedereen kon profiteren, zowel op sportief als organisatorisch vlak, werd breed gedragen. De verschillende vertegenwoordigers zullen later in april wederom bij elkaar komen om verder na te denken om stappen te maken voor het pupillenvoetbal in de regio.

Meer halen uit de samenwerking met FC Groningen?
Mensen met een voetbaltechnische rol bij een amateurvoetbalvereniging die de voordelen willen ervaren van een Partnerclub Voetbalontwikkeling kunnen zich aanmelden. Door zich aan te merken als Partnerclub Voetbalontwikkeling halen clubs nog meer uit de samenwerking met FC Groningen en draagt iedereen bij aan een voetballandschap in Noord-Nederland. Waar zowel het voetbalniveau als het voetbalplezier bij de club en in de omgeving groeit. Niet alleen voor de vereniging, maar ook voor je eigen persoonlijke ontwikkeling zijn de sessies die exclusief voor Partnerclubs worden georganiseerd erg waardevol. Aanmelden kan via: https://www.fcgroningen.nl/club-info/amateurconvenant/partnerclub-voetbalontwikkeling/

Gerelateerd nieuws.

3 maanden geleden

Start Module ‘Het Onderbouwfundament’ met Partnerclubs Voetbalontwikkeling

5 maanden geleden

Mooie opkomst FC Groningen Amateurconvenant bij succesvol Robey-event

7 maanden geleden

Regioplan 2023/2024: Samen het voetbal in Noord-Nederland naar een hoger niveau brengen