string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Start Module ‘Het Onderbouwfundament’ met Partnerclubs Voetbalontwikkeling.

Dinsdag 13 februari 2024 om 14:08

FC Groningen lanceerde aan het begin van het lopende voetbalseizoen het Regioplan 2023/2024. Samen met verenigingen aangesloten bij het FC Groningen Amateurconvenant is het doel om het voetbalniveau in Noord-Nederland omhoog te stuwen. Clubs die nauw samenwerken met de FC worden betiteld als ‘Partnerclubs Voetbalontwikkeling’. Speciaal voor deze clubs worden diverse kennissessies en ontwikkelmodules georganiseerd.

De module ‘Het Onderbouwfundament’ is begin februari van start gegaan. Deze module is speciaal ontworpen voor voetbaltechnische verantwoordelijken die betrokken zijn bij amateurverenigingen in de regio en die zich willen verdiepen in de inrichting van hun onderbouw afdeling. Specifiek gericht op spelers tussen de leeftijd van 6 en 12 jaar (o7 t/m o12).

Tijdens de eerste bijeenkomst van de module ‘Het Onderbouwfundament’ waren Partnerclubs Voetbalontwikkeling; ACV Assen, Achilles 1894, Drachtster Boys, DVC Appingedam, FC Zuidlaren, GVAV-Rapiditas, SV Lycurgus, Veloctias 1897, vv Gieten, vv Gorecht, vv Helpman, vv Hoogezand en vv Winsum allen aanwezig.

Het formuleren van missie en visie voor de onderbouw bij de vereniging stond centraal. In een interactieve sessie met Hoofd Voetbalontwikkeling van FC Groningen Byron Bakker hebben de bovengenoemde aanwezige clubs hieraan gewerkt. In de opvolgende sessies wordt toegewerkt naar specifieke leeftijdsdoelstelling. Daarbij wordt specifiek gekeken naar: de trainingen, de wedstrijden en het begeleiden van de trainers.

De komende bijeenkomsten zijn gepland op verschillende data en locaties in de regio, waarbij de focus zal liggen op het verdiepen van kennis en het delen van best practices binnen de onderbouwafdelingen van de clubs. De volgende bijeenkomst, gericht op de structuur en inhoud van pupillentrainingen, staat gepland voor 6 maart 2024. FC Groningen is blij met de betrokkenheid van de vele mooie verenigingen binnen het Amateurconvenant van de club.

Meer halen uit de samenwerking met FC Groningen?
Mensen met een voetbaltechnische rol bij een amateurvoetbalvereniging die de voordelen willen ervaren van een Partnerclub Voetbalontwikkeling kunnen zich aanmelden. Door zich aan te merken als Partnerclub Voetbalontwikkeling halen clubs nog meer uit de samenwerking met FC Groningen en draagt iedereen bij aan een voetballandschap in Noord-Nederland. Waar zowel het voetbalniveau als het voetbalplezier bij de club en in de omgeving groeit.

Niet alleen voor de vereniging, maar ook voor je eigen persoonlijke ontwikkeling zijn de sessies die exclusief voor Partnerclubs worden georganiseerd erg waardevol. Aanmelden kan via: https://www.fcgroningen.nl/club-info/amateurconvenant/partnerclub-voetbalontwikkeling/

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi

1 week geleden

Drie duels op Corpus, Onder-21 reist naar Friesland

1 week geleden

Wildervank locatie voor bijzonder Voetbalkamp