string(17) "WP Rocket/Preload"

Buiten de lijnen: Samen de regio ontwikkelen.

Zaterdag 06 mei 2023 om 10:00

FC Groningen is veel meer dan zondagmiddag 90 minuten voetbal. Ook buiten de lijnen probeert de club haar expertise en ervaring te gebruiken om supporters, sponsors, vrijwilligers en bijvoorbeeld amateurvoetballers te inspireren. De rubriek Buiten de Lijnen geeft in deze aflevering een inkijkje in het werk van Projectleider voetbalontwikkeling regio Floris van Es. Het doel is om samen het voetbal in de regio te ontwikkelen door van en met elkaar te leren. 

Van Es begon bij FC Groningen als trainer voetbal en maatschappij en is tegenwoordig programmaleider van de Voorselectie en projectleider voetbalontwikkeling regio. Binnen die laatstgenoemde functie werkt de voormalig hoofd jeugdopleiding van ACV nauw samen met de FC Groningen Opleiding en clubs aangesloten bij het FC Groningen Amateurconvenant. Van Es wil de clubs in de regio vanuit de FC kunnen ondersteunen op voetbaltechnisch vlak.

“Wanneer kinderen plezier hebben in voetbal is dat niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de sociale vaardigheden,” aldus Van Es. Voetbalplezier zit voor een gedeelte ook in het aanbieden van uitdagende trainingen. “We willen verenigingen helpen, inspireren en op een positieve wijze beïnvloeden op het door ontwikkelen van het voetbaltechnisch vlak. Het zou mooi zijn als bij iedere vereniging iemand verantwoordelijk zou worden voor het voetbaltechnische gedeelte en een gedegen opleidingsvisie ontwikkelt. Met onze expertise kunnen wij daaraan bijdragen waardoor het voetbal in Noord-Nederland een impuls krijgt.” Van Es was onlangs te gast bij VV Helpman tijdens een voetbaltechnische avond en organiseerde in april de FC Groningen Voetbal Experience. Tijdens dat evenement konden tien talentvolle amateurtrainers drie dagen lang meekijken bij de FC Groningen Opleiding en de werkwijze op Sportpark Corpus den Hoorn. Bekijk onderstaande aflevering van Buiten de Lijnen over de werkzaamheden van Floris van Es en een terugblik op de FC Groningen Opleiding Experience.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga