Voetbaltechnische bijeenkomsten

TvWjeugdspeler

Vernieuwde wedstrijdvormen

Na jarenlang onderzoek is onze nationale voetbalbond tot de conclusie gekomen het pupillenvoetbal zoals we dat kenden te wijzigen vanaf het seizoen ‘17/’18. Concreet betekent dit dat de Onder 6 2v2 zal gaan spelen; de O7 4v4; de O8, O9 & 10 6v6 en de O11 & O12 8v8. Dit met als doel om de wedstrijdvormen nog beter aan te passen bij de beleving en ontwikkeling van de jongste categorieën jeugdvoetballers- en voetbalsters. Dit onder het motto: spelplezier en ontwikkeling voorop!
 
Aangezien bovenstaande een nogal rigoureuze verandering is komen de KNVB en FC Groningen graag in contact met jeugdtrainers en andere kaderleden van de verenigingen. Tijdens vijf bijeenkomsten wordt in de praktijk een beeld geschetst van de veranderingen en de keuzes die daarin nog samen met de verenigingen gemaakt moeten worden. Concreet betekent dit dat de nieuwe vormen gespeeld worden, een toelichting gegeven wordt en mogelijke keuzes besproken gaan worden.
 
In de maand november organiseert FC Groningen in samenwerking met de KNVB vijf praktijkbijeenkomsten in Noord-Nederland. Op de vijf locaties waar de Regionale Voetbalscholen (RVBS) van FC Groningen zijn gevestigd, willen wij laten zien hoe deze verandering eruit ziet bij zowel spelers van RVBS van FC Groningen, als bij spelers van een amateurvereniging.

ErnestFaberjeugdspeler
regionale voetbalscholen