string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Column Jan Joost Flim (voorzitter FC Groningen Business Club) #Clubliefde.

Donderdag 13 juli 2023 om 10:48

Er zijn momenteel al meer seizoenkaarten verkocht dan afgelopen seizoen. Ook het commerciële team weet veel nieuwe sponsorrelaties enthousiast te maken voor FC Groningen. Nieuwe leden voor de FC Groningen Business Club. Voorzitter van de FC Groningen Business Club Jan Joost Flim klom in de pen en schreef onderstaande column.

Het hart gaat weer sneller kloppen als FC Groningen in gesprekken ter tafel komt. Ik heb het zelf altijd wel zo gevoeld, maar ik merk dit steeds vaker bij gesprekspartners binnen en ook buiten de FC Groningen Business Club. Het afgelopen seizoen kunnen we niet zomaar vergeten, een gifbeker waar geen einde aan leek te komen, maar volgens mij is de bodem bereikt. Hij is op en we kunnen verder. Sponsors en supporters hebben steeds weer meer oog voor de mooie kanten van de club. #Clubliefde

En heel eerlijk, die trend is vorig seizoen al ingezet. Denk aan de actie ‘ongeacht de stand’ waar alle supporters op elke tribune – inclusief het Ereterras en Club 1971 – lieten zien één met FC Groningen te zijn. Kippenvel in het stadion. #Clubliefde.

Afgelopen seizoen is ook het seizoen geweest dat veel jongens uit de eigen Opleiding een kans hebben gekregen zich te laten zien. Dat de weg naar succes niet in één rechte lijn omhoog gaat, weten we als ondernemers allemaal. Ik vind het persoonlijk mooi dat we met Luciano Valente, Thijmen Blokzijl, Thom van Bergen en Jorg Schreuders weer echte Groningers in de selectie hebben, jongens uit de regio. Jongens voor wie het clublogo echt iets betekent. #Clubliefde.

Ook in de technische staf zien we het Groningse dit seizoen weer terug. Trainer Dick Lukkien kent de club en regio en weet hoe je moet terugkeren naar Eredivisie. Marcel Groninger en Casper Goedkoop werkten eerder bij de FC en komen uit de regio. En ook keeperstrainer John Vos heeft zijn roots in de provincie. Daarnaast is meesterscout Henk Veldmate terug met jarenlange ervaring in de top. #Clubliefde.

Het team krijgt vorm met nieuwe spelers die ambitie uitstralen. De club staat er – mede door mooie transfers in de afgelopen jaren en blijvende steun van sponsors en supporters – financieel goed genoeg voor en heeft voor dit seizoen een topbegroting voor de Keuken Kampioen Divisie. Dit geeft natuurlijk geen garantie voor snelle promotie gelet op de vele andere concurrenten die jarenlang in de Eredivisie hebben meegedraaid, maar de voorwaarden voor promotie zijn op en naast het veld aanwezig.

Het geeft mij in ieder geval wel veel vertrouwen voor een seizoen met een positieve speelwijze, veel strijd, weer juichen en wedstrijden winnen. Met hopelijk directe terugkeer naar waar we horen, de Eredivisie.

Een stap terug, twee stappen vooruit #wordgroter #Clubliefde

Jan Joost Flim

Voorzitter FC Groningen Business Club

Wil jij weten wat FC Groningen en de FC Groningen Business Club voor jouw onderneming kan betekenen? Kom langs op één van de kennismakingsbijeenkomsten. Klik hier voor meer informatie

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Harry Ploeg (Scholma Print & Media)