string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Elftal vragen aan… Ronald Schipper (Bus Industrial Tools).

Woensdag 02 augustus 2023 om 11:00

Sinds de opening van Euroborg is Ronald Schipper frequent en enthousiast bezoeker van de thuiswedstrijden van onze FC. Afgelopen juni is deze verbinder als accountmanager neergestreken bij businessclublid Bus Industrial Tools, eveneens bekend in het FC-netwerk vanwege de energieke Joop van Gogh. Tijd voor een ‘Elftal vragen aan…’ met Ronald over zijn hobby, motto, de FC en BV Veendam.

1. Kun je wat over jezelf vertellen Ronald?
“Zeker! Ik ben Ronald Schipper, 53 jaar, geboren in Veendam. Ik heb een vrouw en een dochter en we wonen in Wildervank. Ik ben gek op oude auto’s. Mijn luchtgekoelde Volkswagen uit 1958 is mijn grootste hobby. Ik bezoek graag VW- of oldtimer meetings, maar de laatste tijd ben ik daar weinig aan toe gekomen. Volgend seizoen hopelijk weer meer.”

2. Wat is er voor jou bijzonder aan zo’n luchtgekoelde VW?
“Dat is de bijzondere techniek. Het is een luchtgekoeld blok, waarmee je overal kunt komen. Tegenwoordig zijn bijna alle motoren immers watergekoeld of elektrisch. En het rijden met de VW is geweldig, alleen al qua geluid. Onderweg hebben we veel bekijks en altijd praat. Veel duimpjes en blije gezichten. Mooi man.”

3. Je bent sinds kort accountmanager bij Bus Industrial Tools. Waarvoor kun je bij Bus terecht?
“Bus Industrial Tools is partner in het realiseren van technische oplossingen. Dat doen wij met gereedschappen, producten, adviezen, business concepten en logistiek. Partnerschap betekent voor ons een duurzame relatie met onze klanten, medewerkers en leveranciers. Op onze site www.bus.nl kun je alles vinden over onze producten en diensten.”

4. Wat is jouw werkgebied en met wat voor type bedrijven kom je graag in contact?
“Ik werk in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Onze klanten zitten onder anderen in de on- en offshore, metaal- en industrie, schoonmaak, techniek of de bouw. Maar we leveren ook aan rederijen, constructiebedrijven en de overheid. Binnen die bedrijven en organisaties kom ik graag in contact met mensen met een specifieke inrichtingsvraag of die behoefte hebben aan technisch advies, maar ook met bijvoorbeeld maintenance en facilitair managers.”

5. Wat is er mooi aan het sales-vak en hoe ga jij te werk?
“Ik ben een mensenmens, kom graag met mensen in contact. Door mijn werk ontmoet ik iedere dag collega’s, klanten en leveranciers en leer veel nieuwe mensen kennen. Ik vind het belangrijk om klanten altijd eerlijk advies te geven. Ik zal nooit voor de meeste handel of duurste verkoop gaan, maar voor het aanbieden van het juiste product of dienst. Zo bouw je tevreden en betrouwbare relaties.”

6. Wat kun jij goed en kunnen anderen van jou leren?
“Ik vind dat ik goed kan meedenken in de vraag en behoefte van de klant. Daarvoor moet je goed kunnen luisteren en ik denk dat ik dat kan. Daarbij vind ik mezelf correct, ik kom mijn afspraken altijd na. Ik ben een relatiebouwer, actief en sterk in het vinden van nieuwe, interessante handelskansen; op een verbindende, oplossingsgerichte manier. Soms moet je eerst iets voor een ander regelen zonder dat je er iets voor terugkrijgt.”

7. Wat kun je niet goed, maar wil je wel beter kunnen?

“Ik zou wel wat geduldiger willen zijn. Soms gaan dingen me niet snel genoeg. Ik wil graag dingen snel afhandelen en dan verwacht vaak te veel of te snel iets van anderen. Dan moet ik me beseffen dat het soms wat tijd kost. Niet alles wat ik ‘ophaal’ hoeft gelijk verwerkt te worden. Verder zou ik graag nog sneller dan nu, al onze producten en ons complete Bus-aanbod kennen. Maar bij Bus doen en kunnen we zoveel en leveren duizenden producten, dus geef me nog wat tijd.”

8. Wat heb je met FC Groningen, wat betekent de club voor jou?
“Ik kom graag bij de FC. De club is voor mij een afleiding, een waardevol uitje waar ik tegelijkertijd veel bestaande, maar ook nieuwe relaties tegen komt. Uiteraard volg ik de club ook in de media. De degradatie deed echt wel pijn. Ik vind FC Groningen een klassieke Eredivisieclub. De club, supporters en sponsors verdienen het hoogste niveau. Nu kan ik het wel weer relativeren, we gaan er ook in de KKD gewoon een mooi seizoen van maken!”

9. Welke mooie herinneringen heb jij aan FC Groningen?
“Och, dat zijn er veel. De eerste wedstrijd in Euroborg in 2006 tegen BV Veendam. Veendam was toen toch wel mijn cluppie. Het was stervenskoud die avond, ik had wel een borreltje nodig. Verder kan ik me een mooie uitwedstrijd tegen Vitesse herinneren. We gingen met een groep ondernemers. FC Groningen won dik, het werd een groot feest en een geweldige terugreis. Verder heb ik prachtige herinneringen aan een businessclubreis naar Barcelona. Heerlijke dagen met gezellige mensen en een topverjaardagsfeest van Heiman Bollegraaf.”

10. Wat weten mensen niet over jou wat wel leuk is om te vertellen?
“Dat ik sinds kort verslingerd ben geraakt aan padellen. Dat is verdikke echt een leuke sport! Het is leuk om met zijn vieren te moeten doen, gezellig, maar ook heel intensief. En je ziet progressie. Ik padel dus vaak en graag bij Tennis en Padelclub Veendam.”

11. Heb je ook een levensmotto?
“Carpe diem’. Pluk de dag. Er gebeuren te veel gekke dingen om me heen en in de wereld die me doen beseffen dat alles in het leven draait om mijn familie, vrienden en gezondheid. Daar moet je je bewust van blijven. Je moet dingen beleven en vieren. Dingen doen die je nog graag wilt doen. Zo wil ik graag nog een rondreis door Noorwegen maken. Dat blijft er steeds bij, omdat we vaak toch voor de zon kiezen. Maar zo’n camperreis door dat prachtige, uitgestrekte land vol meren en kliffen, moet en zal eens gebeuren. Het Noorderlicht bekijken, prachtig!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Harry Ploeg (Scholma Print & Media)