string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Elftal vragen aan… Ronald Heilbron (Pro Advies & Assurantiën).

Woensdag 17 januari 2024 om 11:00

Als gepassioneerd hypotheek en assurantiespecialist ontzorgt Pro Advies & Assurantiën-eigenaar Ronald Heilbron al 32 jaar ondernemers, ZZP’ers én particulieren met financiële, hypotheek- en verzekeringsvraagstukken. In deze ‘Elftal vragen,’ reizen we met Ronald via Paramaribo en Scheveningen, naar Den-Haag, Groningen en Assen en via Tynaarlo en Euroborg naar de Surinaamse tropen. Onderweg zoeken we een nieuwe Pro Advies-medewerker!

1. Wat kun je over jezelf vertellen Ronald?
“Ik ben Ronald Heilbron, 62 jaar en gelukkig getrouwd met Peggy, vader van twee kinderen en we hebben twee kleinkinderen Linde en Elay. Ik ben geboren in Paramaribo en op mijn dertiende emigreerde ik naar Nederland. Eerst naar Scheveningen, later Den-Haag. Ik had nog nooit gevlogen, was erg nieuwgierig en vond het een groot avontuur. Door mijn dienstperiode belandde ik in 1979 in Assen waar ik nog altijd woon. Ik ben dus een ‘Surinaams-Nederlandse-Haagse-Assenaar’ haha.”

2. Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Squashen! Dat doe ik al bijna 30 jaar. Minimaal een, het liefst twee of drie keer per week. Als ik na een drukke werkdag squash, voel ik me direct vrij in mijn hoofd. Ik ben best fanatiek, geen ‘duiker’, maar wel technisch. Ik vind het ook fijn om aan- en rond ons huis te rommelen. Ik ben best handvaardig en goed in houtbewerking. Mijn vader had in Suriname een machinaal houtbewerkersbedrijf en werkte ook in Nederland in de houtbewerking. Het zit dus in mijn genen.”

3. Je bent eigenaar van Pro Advies & Assurantiën. Wat is dat voor een bedrijf?
“Het is een hypotheek- en assurantiekantoor. Bij Pro Advies & Assurantiën voorzien we particulieren, MKB-bedrijven en ZZP’ers van persoonlijk advies over hypotheken, (bedrijf)verzekeringen, financiën en werknemerszaken. We staan bekend vanwege onze kennis, meedenken en totaalaanbod. We maken geen verschil tussen ondernemers of particulieren, we bedienen iedereen evenzo graag!”

4. Waardoor weet je met Pro Advies onderscheid te maken?
“Met onze vakbekwaamheid en kennis, die is van hoog niveau. We kennen de verschillende markten en constructies, de vele financiële producten en beste verzekeringsopties. Ook door ons hoge service-level maken we onderscheid. We ontzorgen op een ‘ouderwetse’ manier. Hoe? Door een stap extra te zetten voor klanten, vooruit te denken, maar vooral door bereikbaar en proactief te zijn. We bouwen relaties met mensen en bedrijven.”

5. Op dit moment heb je plek voor een nieuwe medewerker. ‘Wie’ zoek je en waarom is het leuk om bij Pro Advies te werken?
“Ik zoek een medewerker(ster) commerciële binnendienst. Een kei! Iemand die divers en adequaat is, goed kan ondersteunen en afspraken nakomt. Het is een veelzijdige functie in een levendig bedrijf. Pro Advies is een kleine organisatie, met korte lijnen en een leuke sfeer. We zijn geen ‘gelikt’ kantoor en ik houd niet van een ‘baas-medewerker-verhouding’, maar geef medewerkers ruimte om werk naar eigen idealen uit te voeren. Ik vertel graag meer over de functie, dus geïnteresseerden mogen altijd contact opnemen via 050 – 3680500 of ronald.heilbron@proadviesbv.nl

6. Je zit al 32 jaar in het assurantienvak, wat maakt jouw werk leuk?
“Ik help en ontzorg graag. Het geeft voldoening om bij verschillende mensen aan tafel te zitten en persoonlijk en goed te adviseren. Ik ken veel klanten ook al jaren, veelal zijn ook hun kinderen klant geworden. Het sparren, problemen oplossen en meedenken; het voelt goed om vertrouwen van klanten te krijgen om hun financiële zaken te regelen. Gooi die schoenendoos vol paperassen maar over de schutting.”

7. Wat zijn jouw eerste herinneringen aan FC Groningen?
“Dat is de overgang van het Oosterpark naar Euroborg. Vanaf toen kom ik structureel bij de FC. Ik bewaar vooral goede herinneringen aan die eerste Euroborg-jaren. Het voelde als thuiskomen, iedereen kende elkaar.”

8. Waarom ben je aangesloten bij zakelijk FC Groningen, waarom?
“Het is voor de lol begonnen, het meemaken van de verhuizing. Door de groei werd het tegelijkertijd commercieel ook interessanter. Je leert bij de FC veel mensen kennen en het heeft zeker leuke contacten opgeleverd. Tegenwoordig is het sociale aspect belangrijker. Er is nu wat minder interactie, ik heb het zelf ook te druk om activiteiten te bezoeken. Maar ik volg het allemaal wel!”

9. Wat kunnen mensen van jou leren en wat wil jij zelf nog leren?
“Gepassioneerd werk afleveren! En ik ben behoorlijk doelgericht en een echte dienstverlener. Ik doe vaak meer dan waar ik voor word ingehuurd. Ook mag ik mezelf een vakspecialist in onze branche noemen. Wat ik zelf nog wil leren? Saxofoon spelen! Dat is heel iets anders, maar dat staat echt om mijn to-do-lijst. Ik ben amuzikaal, maar vind de saxofoon een prachtinstrument, dat wil ik leren bespelen!”

10. Welk advies kun jij ondernemers nog meegeven?
“Je bent als ondernemer niet gevrijwaard van risico’s die werknemers ook lopen, dus zorg dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. Veel ondernemers rennen en vliegen en denken laconiek over risico’s, dat is riskant. Je moet arbeidsongeschiktheid ook niet met spaargeld afdekken, toch zie ik velen die gok nemen. En kijk eens of je verzekeringsportefeuille op orde is. Er verandert veel qua wetgeving en bedreigingen, neem bijvoorbeeld cyberrisico’s. Ik denk en adviseer graag mee, dus gooi die schoenendoos maar op tafel!”

11. Hoe kijk jij naar de toekomst?
“Ik wil Pro Advies & Assurantiën de komende jaren gestaag uitbreiden, dus ga niet voor snelle groei. Ik doe het op mijn manier. En ooit wil ik nog voor onbepaalde tijd naar Suriname. Ik kom er elk jaar, maar dat voelt als vakantie. Ik zou er wel eens willen verblijven en ervaren hoe het voelt om langer thuis te komen. Die geur van de tropen, heerlijk! Voorlopig onderneem en leef ik vol vertrouwen en optimistisch verder. Mensen klagen vaak dat het zo slecht gaat, maar kijk naar de goede dingen. Help elkaar, geef nooit op en besef wat je hebt. Omring het leven met liefde!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

‘Elftal vragen aan…’ Wienke de Vries (Rabobank)

3 weken geleden

Elftal vragen aan… Alex Pelster (FlexWrkPlk)

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)