string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Elftal vragen aan… Robin Hatzmann (Oving).

Woensdag 31 mei 2023 om 11:00

Robin Hatzmann is adviseur bij Oving ontwerp en interieur uit Assen. Oving bedenkt al meer dan vijftig jaar slimme interieuroplossingen voor de zakelijke markt. Robin staat voor vakkennis, wederkerigheid en waardetoevoeging en hanteert die werkwijze onder meer binnen de FC Groningen Business Club. In Assen sprak Robin in elf antwoorden gedetailleerd over Oving en zijn persoonlijke drijfveren.

1. Zou je wat over jezelf kunnen vertellen Robin?
“Ik ben een nuchtere, maar ambitieuze jongen. Ik ben opgegroeid op het platteland en houd van het eerlijke verhaal. In mijn werk probeer ik dichtbij mezelf te blijven. Verder houd ik van gezelligheid en sport, iets wat bij de FC mooi samenkomt. Ik voetbal en speel graag golf, dat vind ik een mooie precisiesport. Het past ook een beetje bij mijn bijna maniakale drang voor details en verbetering.”

2. Je werkt voor Oving ontwerp en interieur in Assen. Wat is Oving voor bedrijf?
“Wij ontwerpen en realiseren interieurs voor de zakelijke markt, overheid, onderwijs en thuiswerkomgevingen. Omdat we alle disciplines in eigen hand hebben, bieden wij kennis en de juiste oplossingen op het gebied van zakelijke interieurs. Dat kunnen volledige nieuwbouwtrajecten zijn of de inrichting van een zorgpraktijk of leeromgeving, maar ook herinrichtingen van kantoren en openbare ruimtes.”

3. Waarin maakt Oving het onderscheid in de markt van interieurinrichters?
“Door onze eigen ontwerpafdeling bieden we op maat gemaakte oplossingen die zowel functioneel als esthetisch perfect passen bij de ruimte en wensen van de klant. Oving bestaat al 51 jaar uit ervaren professionals met uitgebreide kennis van zakelijke interieurs. We hebben een bewezen staat van dienst en hebben succesvolle projecten afgerond in diverse sectoren. Daarnaast biedt onze ruime showroom klanten de mogelijkheid om de producten fysiek te ervaren en fungeert het als een bron van inspiratie voor onze klanten.”

4. Jij bent adviseur bij Oving. Wat doe jij in die functie?
“Ik ben een adviseur die graag met de klant meedenkt over interieurvraagstukken. Dat doe ik niet tegenover, maar het liefst naast de klant. Ik ga op zoek naar verwachtingen en bouw aan langdurige samenwerkingen. Natuurlijk zoek ik ook naar nieuwe kansen voor Oving, maar dat doe ik op basis van vertrouwen, voorbereiding en kennis. Ik probeer bedrijven en de werknemers goed te leren kennen en zie mijzelf meer als probleemoplosser dan als verkoper.”

5. Wat weten mensen niet over Oving, wat jij graag wel meedeelt?
“Dat we niet alleen projectmatig en grootschalig bezig zijn, maar ook prima kunnen meedenken bij kleinere inrichtingsvraagstukken of thuiswerksituaties. In ons vak is alles maatwerk, alles is mogelijk en we voelen ons nergens te groot voor. Niet voor niets hebben we relaties voor het leven opgebouwd. Ondernemers en organisaties die we hebben bijgestaan in goede en slechte tijden, met grote en kleine vraagstukken.”

6. Waar zou jij jezelf graag verder in ontwikkelen?
“Ik blijf mezelf continu ontwikkelen, op veel gebieden, want ik geloof dat kennis macht is. Algemene kennis, zo ben ik gek op geschiedenis bijvoorbeeld, maar voor mijn werk ook vakkennis. Ik wil blijven groeien als gesprekspartner. Dat past ook bij Oving waar we bekend staan om onze markt- en productkennis. Vanuit commercieel optiek moet ik wellicht soms wat rechtstreekser zijn. Iets meer, ‘Nee heb ik, ja kan ik krijgen.”

7. Waarvan krijg jij energie?
“Ik krijg energie van het helpen van anderen; van de omgang met mensen. Het is mooi om langdurige, oprechte relaties met mensen aan te gaan. Verder krijg ik energie van mooie samenwerkgingstrajecten en het bedenken van passende oplossingen en mooie inrichtingen.”

8. Met wie binnen ‘zakelijk FC Groningen’ kom jij graag eens in contact?
“Ik kom graag in contact met bedrijven die met de handen in het haren zitten en op zoek zijn naar advies op het gebied van inrichting of ontwerp. Daar liggen uitdagingen. Verder vind ik het mooi om met unieke bedrijven te werken, waar een bijzonder verhaal te vertellen is.”

9. Wat kunnen anderen van jou leren?
“Ik probeer vaak om andere ondernemers en adviseurs aan elkaar te verbinden. Natuurlijk let ik op kansen voor Oving, maar ik kijk graag om me heen en denk aan onze diverse bedrijfsrelaties en collega businessclubleden. Ik ga voor wederkerigheid, want in de handel moet het van twee kanten komen.”

10. We zien je vaak bij businessclubactiviteiten. Wat brengt jou en Oving dat?
“Best veel, helemaal voor de lange termijn. Door mijn aanwezigheid bij de FC merk ik dat mijn netwerk groeit en er nieuwe samenwerkingen ontstaan met andere leden. Oving verkoopt niets ‘uit de tas’, daarom willen we vooral goed weten wat er speelt in het bedrijfsleven. Dat kan door onze aanwezigheid bij businessclubactiviteiten. Zo blijven we bovendien in beeld op het moment dat bedrijven of organisaties willen (her)inrichten.”

11. Heb je ook een levensmotto, een filosofie die je nastreeft?
“Ja, Robert Kennedy zei ooit; ‘Sommigen zien de dingen zoals ze zijn en willen weten waarom ze zo zijn. Ik droom van dingen die er nooit zijn geweest en wil weten waarom niet’. Ik vind dat veel mensen een soort kokervisie hebben en in kaders denken. Ik wil weten hoe iets wel kan en ga vaak op zoek naar andere aanvliegroutes en wil weten wat iemand beweegt en gedachten zijn.”

“Ten slotte zou ik de wereld willen uitnodigen om taboes te doorbreken. Vraag wat meer om hulp, zoek elkaar op, leer van elkaar, en maak gebruik van elkaars kwaliteiten. Ook iets meer zelfkritiek zou ons allen goed doen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Harry Ploeg (Scholma Print & Media)