string(17) "WP Rocket/Preload"

Elftal vragen aan… Reitse Sybesma (Maatwerk BV).

Woensdag 25 januari 2023 om 11:00

Met passie en plezier dagelijks mooie deuren en dingen maken. High-end stalen creaties die precies passen. Dat is waar Reitse Sybesma en Chris Hoorn voor gaan! Afgelopen zomer zijn de mannen met Maatwerk BV lid geworden van de FC Groningen Businessclub. Ook bewonen én beleven ze trots hun toegankelijke skybox, annex kantoor, kantine en praatkamer in Euroborg. Een korte introductie van een energiek duo en ‘gemillimeterde onderneming’. Tijd voor een ‘Elftal vragen aan…’ Reitse Sybesma.

1. Wie zijn de (vak)mannen achter Maatwerk?

“Ik ben Reitse Sybesma, 45 jaar, woonachtig in Zwolle. Samen met Chris Hoorn, iets jonger en woonachtig in Nietap, vormen wij Maatwerk BV. Chris is onze vakman en techneut. Hij heeft twee gouden rechterhanden! Zelf richt ik me op sales, marketing en personeel. Volgens anderen ben ik creatief in woord en gebaar. Ik ga in ieder geval ongelofelijk aan de bruis.”

2. Kun je ons wat meer vertellen over jullie bedrijf?

“Wij maken stalen deuren met glas. Denk maar aan VT Wonen, dan zie je onze deuren en trendy mogelijkheden er in gedachten bij. Bij ons begint alles met stalen kokers, we hebben geen kant en klare deuren op voorraad. We maken en produceren in onze loods in Peize en we denken, verwonderen en vermaken ons vanuit ons kantoor in Euroborg.”

3. Een beetje een open deur hoor, maar waaruit blijkt jullie maatwerk?

“Onze deuren en producten zijn uniek en het betreft sluitend precisiewerk. Na een uitgebreide bespreking van iemands wensen en goede bestudering van de situatie, begint alles met het belangrijke inmeten. Chris is daar een meester in en hij heeft het mij kunnen leren. In ons werk gaat alles op de millimeter. Een millimeter of een ‘graadje verschil’ en een deur of creatie past of sluit niet meer.”

4. En de naam Maatwerk, zit daar een verhaal achter?

“We knippen onze naam wel eens in maat en werk. We zijn inmiddels (h)echte maten. We voeren goed overleg, durven elkaar te corrigeren en hebben vertrouwen in elkaar. Ook vullen we elkaar in denk- en werkwijze aan. Wat Chris kan, kan ik niet en andersom. Als vakman neemt hij met minder geen genoegen, is zeer perfectionistisch en kritisch. Ik heb dat met offertes, tekeningen, in de voorbereiding en communicatie.”

5. Ook in de skyboxgangen van Euroborg zijn mooie creaties van jullie te zien. Een showroom hebben jullie dus niet nodig?

“Klopt, Euroborg is een grote showroom. Onze skybox heeft een speciaal ontworpen nis met maatwerkdeur. De nis in onze box connect binnen met buiten, in dit geval de gang waar veel mensen lopen. Deze opzet past bij onze visie, wij willen ons niet verstoppen, maar zichtbaar en toegankelijk zijn. Ook voor de nieuwe Arjen Robben Lounge hebben we een high-end pui met dubbele deuren gemaakt. Deze deuren laten goed zien wat we kunnen. Zo kunnen we ons hier perfect profileren.”

6. Jullie zeggen alles te kunnen maken wat opdrachtgevers willen, toch ligt de focus op deuren?

“Klopt. We houden het in eerste instantie bij kwalitatief, mooie stalen deuren en willen ons daar in blijven specialiseren. Ons doel blijft om deuren te plaatsen voor mensen die daar net als wijzelf gelukkig van worden. Een kleine zijtak zijn onze stalen balustrades en trappen en op dit moment ontwikkelen we een ‘Maatwerk-tiny house.’ We willen gewoon hele toffe dingen doen, dat vraagt soms ook om focus.”

7. Jullie orderportefeuille is goed gevuld, maar is er nog ruimte voor nieuwe klussen?

“Altijd! We kunnen meerdere projecten tegelijk maken en indien mogelijk kunnen we goed opschalen. Chris blijft de technische kopman, maar inmiddels is ons team versterkt. We staan vanzelfsprekend open voor kennismakingen met nieuwe vakmannen en techneuten. We willen meer mooie dingen gaan en blijven maken!”

8. Vorig jaar zijn jullie lid geworden van de FC Groningen Businessclub. Waarom?

“Dat is geen rocket science, we willen simpelweg een groter netwerk opbouwen. Nieuwe mensen leren kennen en originele ideeën opdoen. Dan kom je al snel uit bij de FC en dit prachtige stadion. We vliegen het open aan, dat begint met het hier ‘gewoon goed’ willen hebben. Familie, kinderen, kennissen, medewerkers en klanten; we nemen ze graag mee naar de FC. Een goede sfeer is voor ons erg belangrijk, dan komen leuke kansen en ideeën vanzelf.”

9. Jullie bewonen ook een eigen skybox in Euroborg. Waar gebruiken jullie die zoal voor?

“Het is vooral een plek die tot de verbeelding spreekt. De locatie, het uitzicht, de mogelijkheden. Doordeweeks is het ons kantoor, waar we brainstormen en in het weekend is het een clubhuis. Dan is er een mix van familie, vrienden, leveranciers en klanten aanwezig. Onze deur staat altijd open. We hoeven hier niet per se te verkopen, maar willen mensen bij elkaar brengen. In goede en mindere tijden.”

10. Wat heeft het lidmaatschap van de businessclub en jullie aanwezigheid bij de FC jullie gebracht?

“We leren door onze doordeweekse aanwezigheid, maar vooral tijdens businessclubactiviteiten, veel ondernemers kennen. Dus ons netwerk groeit enorm en dat was de insteek. Daarnaast halen we ook al leuke opdrachten uit het lidmaatschap.”

11. Heb je nog een advies voor andere ondernemers? “Ja, we doen zelf graag zaken met mensen om ons heen. We halen al onze materialen en diensten letterlijk uit het Noorden. We spelen graag thuiswedstrijden! Dat kan ik andere ondernemers ook aanraden. Gun het Noorden de handel, daar staan wij als bedrijf zelf ook voor open. Dus stap eens binnen in onze skybox; rondom thuiswedstrijden of doordeweeks. Of kijk voor een eerste kennismaking eens op www.maatwerkbv.nl

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

3 weken geleden

Elftal vragen aan… Harry Ploeg (Scholma Print & Media)

3 weken geleden

Waarschuwing: handel in wedstrijdtickets strafbaar