string(17) "WP Rocket/Preload"

Elftal vragen aan… Pascal Bekker (Qlasse).

Woensdag 16 augustus 2023 om 11:00

Pascal Bekker en Nienke Dekkers zijn met Qlasse lid van de FC Groningen Business Club. Met en bij de FC willen ze doorgroeien. Het creatieve duo levert zijden bloemen en planten in abonnementsvorm aan bedrijven. Vanuit hun kleurrijke winkel in Roden en hun glimmende ‘Flowertruck’, verkopen ze de zijden producten ook bij de mensen thuis. Een ‘Elftal vragen aan…’ met Pascal Bekker over een zitmaaier, ‘de Bevers’, vader Flip en de catacomben van het Oosterparkstadion!

1. Kun je wat over jezelf vertellen Pascal?
“Mijn naam is Pascal Bekker, ik ben 47 en woon met Nienke in het prachtige Foxwolde. We wonen vrij en heerlijk rustig. We hebben een paard en twee pony’s: Prince en King. Mijn hobby is mijn zitmaaier. Lekker maaien met Nederlandse muziek op de koptelefoon. Rustig in en om het huis, biertje erbij.”

2. Jullie hebben Qlasse; een bedrijf in zijden bloemen, planten en ‘qlassecoires’. Hoe-dat-zo?
“We zaten op een terrasje in Spanje te sparren, we wilden onze krachten bundelen en samen iets beginnen. We bedachten een kledingwinkel, maar vlak voor de opening gooiden we het roer radicaal om. Mijn onderbuik zei toch niet voor kleding te moeten gaan. Kort daarna waren we op een verjaardag van mijn neefje. Die kreeg een sierlijke bloempot van Des Pots. Een prachtding! We gingen googelen naar die vaas en via dat merk kwamen we terecht bij zijdenbloemen. We keken elkaar aan en wisten; dit wordt het.”

3. Wat kunnen jullie voor bedrijven en organisaties betekenen?
“Ons keyword is ontzorgen! Wij hebben een aantal abonnementsvormen, voor al deze vormen geldt een wisselmoment ieder kwartaal. Wij halen, brengen of maken op locatie prachtige boeketten en kunstwerken, leveren passende vazen en adviseren voor kleurrijke totaalinrichting. Wij brengen kantoren en binnenruimtes tot bloei. En dat zonder vies water, beestjes en geheel allergievrij.”

4. Kunnen particulieren ook bij jullie terecht?
“Zeker! Iedereen is welkom in Roden. Onze kleurrijke shop is geopend van woensdag t/m zaterdag. Je krijgt er inspiratie en blijdschap. Klanten mogen een eigen vaas meenemen die we vullen. We gaan steeds vaker met onze Flowertruck naar particulieren. Daar adviseren we over mooie bloemstukken op de juiste plek in de hal, keuken, woon- of slaapkamer. Dat thuisadvies is echt Nienke haar ding. Zij en collega Sascha hebben er echt kijk op.”

5. Wat heb je met FC Groningen?
“Als kind liep ik al rond in het Oosterpark. Mijn vader Flip Bekker zat in de ORG, daardoor maakte ik de FC van dichtbij mee. Als ik mijn ogen sluit dwaal ik weer door de catacomben van het Oosterpark. Zo zie ik Nico Jalink de Sparta-kleedkamer uitkomen met een sigaret op zijn lippen en kijk ik vanuit de spelerstunnel weer mee hoe Feyenoord de landstitel vierde. Ik herinner me wedstrijden tegen Partizan en Servette en hoe ik na de wedstrijd met mijn broertje de cornervlaggen mocht ophalen.”

6. Waarom zijn jullie lid geworden van de businessclub?
“We zijn met Qlasse in een flow geraakt en die willen we vasthouden. Daarvoor moeten we blijven werken aan onze naamsbekendheid en een groeiend netwerk. En heel eerlijk… afgelopen januari overleed mijn vader Flip. Hij was met Installatiebedrijf Bekker B.V. een van de eerste FC-businessclubleden. Toen ik dit voorjaar met Kevin Roossien en zijn vader stond te praten dacht ik, hoe mooi is het om nu zelf met Qlasse lid te worden van zijn én mijn cluppie. Mijn vader heeft me dus ook nu weer symbolisch bij de FC gebracht. Het voelt alsof de cirkel rond is.”

7. Wat zijn jullie doelen voor de komende jaren?
“We hebben fantastische groei gerealiseerd. 2021 was goed, 2022 was beter en dit jaar verkopen we boven verwachting. Ons verhaal zingt zich lekker rond en het olievlekje wordt groter. Wij willen groter worden vanuit een groeiend bedrijvennetwerk, door persoonlijk contact en goed advies. We focussen ons op groei vanuit Roden om vanuit hier landelijke dekking te genereren.”

8. Waar vind jij jezelf goed en minder goed in?
“Ik ben commercieel en zakelijk vaardig, kan dingen verkopen en inkopen beschouw ik als een sport. Maar mijn kracht is vooral de samenwerking met Nienke en Sascha, wij zijn een ingespeeld team. We zijn eerlijk en zeggen wat we denken. Nienke en Sascha zijn heel creatief en punctueel, ik totaal niet. Dus zorg ik voor de koffie. Elke dag moet een feestje zijn en dat stralen we uit.”

9. Jullie hebben een goede band met John de Bever en partner Kees Stevens en komen wel eens voor in hun realityshow. Hoe is die band ontstaan?
“Wij keken altijd naar hun realityshow, lagen wekelijks te schuddebuiken. We hadden ook lol om een lullig zijdeboeketje op de achtergrond in hun woonkamer. Daar heb ik ze een DM over gestuurd. Ik dacht, ik zal wel niets horen. Toen ik bij de Albert Hein stond kreeg ik toch een berichtje van Kees. Wie ik was en wat ik deed? Een week later zaten we bij hun aan de worstenbroodjes en inmiddels hebben we een leuke band en gaan wij de merchandising voor De Bevers verzorgen.”

10. Laatst haalden jullie landelijk nieuws met de ‘Bevers-bloem’. Wat is dat precies?
“Afgelopen december zijn we naar Spanje gereisd om het zomerhuis van John en Kees te decoreren. Dat was erg gezellig, we hebben smakelijke avonden beleefd. Na het rijkelijk vloeien van de Vino Blanco ontstonden er steeds meer zakelijke ideeën. De leukste was een eigen zijden bloem. De Bevers-Bloem, een stijlvolle bloem met oranje blaadjes en gouden steeltjes. Leuk voor de serie en voor ons prachtige PR!”

11. Voor jou en Nienke wacht een mooi jaar, jullie gaan trouwen in 2024.
“Yes, ik moet haar alleen nog vragen, haha. Bij ons loopt alles altijd anders en in bijzondere volgorde. Maar als ze ja zegt, gaan we 21 juni 2024 trouwen. Een hele bijzondere datum, voor Nienke en straks voor mij. Nienke is op 21 juni jarig, het is de langste dag van het jaar, volgende jaar valt de 21e op een vrijdag en die dag wordt ze 40. Uniek!”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Elftal vragen aan… Marc van Maanen (Voetzorg van Maanen)

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

2 weken geleden

Elftal vragen aan…. Jens Bulle (Chocoladebezorgd)