string(17) "WP Rocket/Preload"

Elftal vragen aan… Mark Teerling.

Woensdag 30 augustus 2023 om 11:00

Ongeveer om de week rijdt Mark Teerling vanuit Amersfoort naar Groningen. Dit jaar veelal op de vrijdagavonden. Om thuis te komen. In ‘Stad’ en bij de FC. Deze entrepreneur is actief op de markt van verhuur van kantoren en de recyclingmarkt, maar focust zich op dit moment met name op zijn online reserveringsysteem voor de horeca- en evenementsector. We zochten deze Groningen-supporter bewust en toepasselijk op bij het Postiljon Hotel in Putten voor ‘Een Elftal vragen aan…’

1. Kun je wat over jezelf vertellen Mark?
“Ik ben Mark Teerling, geboren in t’ Zaikenhuus in Grunn op 4 juli 1980. Tot mijn twintigste heb ik in het mooie Aduard gewoond, toen ben ik voor de reuring naar Amersfoort verhuisd. Ik ben getrouwd en heb twee kids. Twee jongetjes van zes en vier jaar.”

2. Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Ik hou van kickboksen, dat doe ik al jaren. Ik hou van het harde trainen, het fysieke. Het is een prima sport om mijn koppie leeg te maken, voel me er fitter door. Verder spendeer ik veel tijd met onze kinderen. Samen gaan we graag op vakantie en kijken we vaak live voetbal. Daar gaat ook veel vrije tijd inzitten. Mijn leven bestaat dus eigenlijk uit ondernemen en mijn gezin.”

3. Wat vind je leuk aan het ondernemerschap?
“Ik vind het mooi om met minimale inspanning een maximaal rendement te realiseren. Ik zoek altijd naar verbeteringen en ga voor efficiëntie en rendement; dingen doorontwikkelen. Ik ben twaalf jaar ondernemer, maar mijn producten en diensten worden telkens beter en effectiever. Ook hou ik van verbinden. Het is een sport om de juiste personen op de juiste plaats te krijgen.”

4. Je bent oprichter en eigenaar van CSW Kantoorruimte.nl, Easymeeting.nl en Enigma Sinapi. Kun je vertellen wat dat voor bedrijven zijn?
“Bij CSW Kantoorruimte exploiteren we kantoorpanden op basis van een all-inclusive concept met flexibele contracten. Bij Enigma Sinapi ontwikkelen we herkenningssoftware voor de recycle-industrie, op deze software hebben we inmiddels patent. En Easymeeting.nl is een onlineplatform voor vergaderruimtes/-locaties. Dat werkt twee kanten op. Feitelijk is er www.easymeeting.nl en www.easymeeting-reserveringssysteem.nl.”

5. Kun je de verschillen tussen Easymeeting.nl en Easymeeting-reserveringssysteem.nl toelichten?
“Easymeeting.nl is een eenvoudig boekingsplatform, waar je als bedrijf of organisatie eenvoudig ruimtes voor zakelijke bijeenkomsten met personeel, klanten et cetera boekt. Het bespaart tijd en je krijgt snel inzicht in de kosten. Easymeeting-reserveringssysteem.nl is een gebruiksvriendelijk systeem waarmee businesscenters, hotels, restaurants en congrescentra eenvoudig vergaderruimte en vergaderarrangementen kunnen administreren binnen de eigen organisatie. Ze kunnen zelf hun vergaderruimtes aanbieden met mooie integratie op hun eigen website. Kijk voor een praktijkvoorbeeld maar op www.people-places.nl. of vraag gerust een demo aan.”

6. Wat zijn de voordelen van Easymeeting-reserveringsysteem.nl voor de locaties die gebruik maken van het systeem?
“Het systeem verhoogt het aantal boekingen en automatiseert het administratieve proces. Ons reserveringsysteem kan eenvoudig geïntegreerd worden op eigen bedrijfswebsites, waarbij we zorgen voor extra online zichtbaarheid van de locatie. De online zichtbaarheid gaat omhoog, het boekingsproces versimpelt, waardoor het aantal klanten en dus de omzet groeit.”

7. Het klinkt als een waardevolle tool voor diverse zakelijke doelgroepen bij de FC? Ben je daarom aangesloten bij de FC Groningen Business Club?
“Nou, dat is waardevol en niet onbelangrijk, maar niet de voornaamste reden. Ik ben samen met mijn broer Gertjan Teerling lid van de businessclub. Voornamelijk als supporter. Natuurlijk promoten we graag onze diensten, maar het is vooral de Stad, het Euroborg Stadion en FC Groningen; dat voelt voor ons als thuiskomen. We maken veel, maar graag, kilometers voor de FC. Wel regelmatig met (potentiële)relaties. Afgelopen seizoen was slecht, toch was het ook een bijzonder jaar. Ik heb vele mooie gesprekken gehad op weg naar en in het stadion. Laten we komend seizoen sportief weer pieken, dat zal geweldig zijn na zo’n tegenvallend jaar.”

8. Wat heb je met FC Groningen?
“Vroeger volgde ik FC Groningen op de TV en in de krant en pas op latere leeftijd ging ik naar het stadion. De FC hoort bij de Stad en de omgeving. Ik heb inmiddels mooie herinneringen aan de club opgebouwd. De mooiste was de bekerwinst in 2015. Tijdens de finale tegen PEC Zwolle zaten we met zijn zessen in het groen, tussen tientallen Zwollenaren in het blauw in de Kuip. De uitslag is bekend. Wat een feest hebben we beleefd, tot laat in de nacht. Met de trein en taxi weer zingend naar huis. Prachtig!”

9. Nog even over de ondernemer Mark; wat kun je goed, maar waar ben je minder goed in?
“Joh, dat moeten anderen eigenlijk zeggen. Maar ik denk dat ik een doortastend, innovatief denker ben. Goed in het samenstellen van teams; het bijeenbrengen van specialismen en kwaliteit. Verder gun ik ook anderen succes. Dat vind ik belangrijk. Als minpunt wilde ik zeggen dat ik impulsief ben, maar dat vind ik toch wel meer een voordeel dan een nadeel. Wel wil ik graag leren om meer te kunnen sturen op cijfers. Ik zou wel wat beter strategisch-financieel inzicht willen hebben.”

10. Heb je ook een voorbeeld, iemand waar je veel van hebt geleerd?
“Van mijn vader Bo Teerling, hij is een entrepreneur pur sang. Hij leerde me om creatief zakelijk te denken en scherp te blijven. Hij vraagt altijd door, gaat altijd terug naar de basis van ‘de markt’ en ‘het ondernemen’. Hij prikkelt en zorgt dat ik blijf nadenken over wat klanten nu eigenlijk willen. Op zakelijk vlak heb ik ook veel geleerd van Wim Werkman. Hij is oud-bankier en analytisch en zakelijk heel sterk en brengt me nieuwe inzichten.”

11. Heb je een levensmotto?
“Nee, niet specifiek. Wel probeer ik om de christelijke waarden ook in mijn bedrijf en het ondernemerschap te laten zien. Kijk, ik vind fatsoen, respect en eerlijkheid vanzelfsprekend. Ik zoek geen randjes op en ik wil correct zijn. Maar zoiets moet je niet te veel zeggen, dat moet je gewoon doen! Daarnaast wil ik met mijn bedrijven ook een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Elftal vragen aan… Marc van Maanen (Voetzorg van Maanen)

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

2 weken geleden

Elftal vragen aan…. Jens Bulle (Chocoladebezorgd)