string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Elftal vragen aan… Harm-Jan Brinks (Bebeka).

Woensdag 29 maart 2023 om 10:00

In deze ‘Elftal vragen aan,’ naast een korte voorstelling van businessclublid Bebeka uit Groningen, vooral aandacht voor hun deelname aan ‘Alpe d’HuZes 2023’. Harm-Jan Brinks, initiatiefnemer en accountmanager van Bebeka, sprak in Euroborg gepassioneerd over zijn werkgever en over het inzamelingsinitiatief van de scheepvaarscoöperatie. Samen met zeven collega’s heeft Harm-Jan ruim voor de start bijna 50.000 euro binnen gefietst en de teller ‘loopt’ nog!

1. Kun je iets over jezelf vertellen Harm-Jan?
“Ik ben Harm-Jan Brinks, al 14 jaar werkzaam bij Bebeka. Ik werk als accountmanager voor onze aangesloten rederijen. Voor die bedrijven regel ik de inkoop en ben het eerste aanspreekpunt. Ik woon naar volle tevredenheid in de mooie fietsomgeving van Dwingeloo, dat komt als fietsliefhebber mooi uit.”

2. Kun je wat vertellen over de coöperatie Bebeka?
“Wij zijn een inkooporganisatie voor de scheepvaart, in 1961 opgericht door een aantal reders in Noord-Nederland, met als doelstelling kostenbesparing door gezamenlijke brandstofinkoop. Later zijn daar smeermiddelen en scheepsverf bijgekomen. Dat doen we inmiddels voor 450 leden wereldwijd. Als coöperatie werken we kostendekkend en zonder winstoogmerk, daarmee zijn we uniek.”

3. Waarom is het leuk om voor Bebeka te werken?
“Ik vind het leuk om binnen een internationale onderneming te werken. Het is heel dynamisch en branche-specifiek. We werken met een klein en veelzijdig team en met korte lijnen, waardoor je als medewerker bij veel processen betrokken bent. Iedereen heeft unieke meerwaarde en we dagen elkaar uit. Ook op sportief vlak. Wat dat betreft zijn we op alle vlakken resultaatgericht.”

4. ’Team Bebeka’ doet 1 juni mee aan de ‘Alpe d’HuZes’ 2023. Hoe is dat idee bij jullie ontstaan?
“Een familielid van een collega ging voor een overleden familielid de marathon lopen voor het KWF. Ik sponsorde mee en bedacht dat ik zelf ook iets wilde doen voor een goed doel. Dat gevoel werd versterkt omdat ook mijn eigen moeder onlangs helaas is overleden. Als wielrenner kom je dan snel bij de Alpe d’HuZes. Toen collega’s van het idee hoorden, zaten we al snel op zeven collega’s die de uitdaging mee aan wilden gaan.”

5. Welke Bebeka-medewerkers gaan deze monsterberg beklimmen?
“We hebben Thecla de Leeuw als enige dame in het gezelschap, niet de meest ervaren fietsster, maar wel iemand met een sterke motivatie. Maarten Deddens en Martin van Wanrooij zijn amateurfietsers en vooral liefhebbers en hebben een redelijke fietsconditie. Ramon Hissink is de jongste en wellicht de sportiefste deelnemer, maar hij is wel herstellende van een knieoperatie. Jan Beenes is de enige niet-Bebeka’er en tot slot Theo Wolthuis, onze padeller heeft een fiets moeten lenen om de Alpe d’Huez op te fietsen. Hij gaat op wilskracht!”

6. Hoe staat jullie team er met nog twee maanden training te gaan voor?
“De spirit is goed, iedereen heeft er zin in en motiveert elkaar. Over het hele team bezien zijn we samen al zo’n dertig kilo afgevallen. Collectief hadden we een paar weken terug wat meer grootspraak, maar nu de datum dichterbij komt, wordt de toon wat gematigder. Niet geheel onbelangrijk bij zo’n actie als deze is dat de donatiewerving goed gaat. Dat motiveert ons ook om hard te blijven trainen!”

7. Het doel van jullie fietsavontuur is een zo hoog mogelijk sponsorbedrag ophalen. Wat is jullie streefbedrag?
“Als ‘Team Bebeka’, met zijn zevenen dus, hebben we al bijna 49.000,- euro opgehaald. Dat overtreft ieders verwachting, maar het zou mooi zijn als we over de 50.000,- euro gaan. Natuurlijk doneren familie en vrienden mee, maar ook onze (internationale) bedrijfsrelaties laten zich van de goede kant zien. Mensen geven gul omdat ze achter ons, maar vooral achter het goede doel staan.”

8. Op welke manier kunnen collega businessclubleden en lezers nog een bijdrage leveren aan jullie Alpe d’HuZes-deelname’?
“Dat kan via de site ‘Opgeven is geen optie,’ Daar kun je ons ‘Team Bebeka’ supporteren. Dat kan met geld of middelen. Zo hebben we vanuit de businessclub bijvoorbeeld al een bus voor de reis ter beschikking gesteld gekregen. We zijn nog op zoek naar een extra vervoersmiddel, wellicht sportvoeding, materiaal dus alles is welkom. Voor donaties kunnen mensen terecht op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/bebeka Voor sponsoring in andere vorm kunnen mensen contact met mij opnemen via 050 – 3184422.

9. Jullie dragen ook al jaren je steentje bij aan FC Groningen. Waarom zijn jullie aangesloten bij zakelijk-FC?
“We zijn Groningers en houden van voetbal. Dat zijn al twee belangrijke vertrekpunten. Voor ons is het een logische keus. We dragen de FC een warm hart toe, niet alleen op de top bij juichmomenten, maar ook als het even bergaf gaat blijven we achter de club staan. We maken goed gebruik van de zakelijke faciliteiten, het netwerk en de vele contacten en leveranciers die we er treffen.”

10. FC Groningen hanteert de ‘Word Groter-visie’ om anderen laten groeien. Op welke manier zorgen jullie voor groei en ontwikkeling?
“Wij nemen veel mensen rechtstreeks uit de schoolbanken aan. Na een goede vooropleiding, leren wij iedereen zelf de branche-specifieke kneepjes. Je kunt bij Bebeka genoeg leren; je werkt in een bruisende, internationale omgeving, je leert werken met diverse culturen en je leert over de energietransitie en alternatieve brandstoffen. Verder krijg je commerciële training en heeft onze organisatie oog voor ieders softskills. Je kunt bij Bebeka je talenten prima ontwikkelen!”

11. Wat wil je lezers van dit artikel ten slotte nog meegeven?
“Dat je met collega’s niet alleen op de werkvloer en op zakelijk vlak successen kunt boeken, maar dat je als team samen ook prachtige, sociale doelen kunt bereiken. Met elkaar oog hebben voor anderen, dat is belangrijk, maar ook erg leuk om te doen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Harry Ploeg (Scholma Print & Media)