string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Vervolg invulling RvC bij FC Groningen.

Woensdag 22 november 2023 om 16:00

De Raad van Commissarissen (RvC) is gestart met het vinden van nieuwe leden. De RvC zoekt naar twee nieuwe commissarissen: één met een financieel profiel en daarnaast dient er een nieuwe RvC-voorzitter te worden gevonden.

Anders dan eerder te doen gebruikelijk was, willen de RvC en het Stichtingsbestuur van FC Groningen een meer open procedure, waarbij ook ruimte is voor kandidaten buiten het directe netwerk van de huidige RvC. Dit dient de kwaliteit en diversiteit van de RvC ten goede te komen. Daarnaast wil de Trots van het Noorden gebruikmaken van de relevante netwerken binnen en buiten club.

Daarom wordt eerst een aantal voor de club belangrijke stakeholders bevraagd om input te geven op het profiel van de nieuwe RVC-leden en mogelijke kandidaten voor het toezichthoudende orgaan. Hiervoor wordt onder meer het oor te luister gelegd bij de Supportersvereniging en de Business Club van FC Groningen. Medewerkers van de club kunnen via hun leidinggevenden ook suggesties aandragen. Tevens is er ruimte voor kandidaten om zichzelf aan te melden voor de vacante functies.

De RvC wordt in dit proces bijgestaan door Bart Boerema van Talent in Bedrijf uit Groningen. Talent in Bedrijf ondersteunt bij het voeren van een aantal van de gesprekken en het waarborgen van de zorgvuldigheid in de procedure. Kandidaten die zichzelf geschikt achten, kunnen zich melden via bartboerema@talentinbedrijf.nl.

Formeel is de benoeming van RvC-leden als volgt geregeld: de RvC draagt nieuwe commissarissen voor, de officiële benoeming ligt bij het Stichtingsbestuur. Nadat de RvC weer voltallig is, wordt de procedure gestart voor het werven van een nieuwe algemeen directeur als opvolger van Wouter Gudde, die zijn vertrek bij de Trots van het Noorden heeft aangekondigd

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

‘Elftal vragen aan…’ Wienke de Vries (Rabobank)

3 weken geleden

Elftal vragen aan… Alex Pelster (FlexWrkPlk)

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)