string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vacature voor nieuwe algemeen directeur FC Groningen.

Donderdag 18 januari 2024 om 19:00

FC Groningen heeft een vacature opengesteld voor de werving van een nieuwe algemeen directeur van de club. De huidige directievoorzitter van de Trots van het Noorden, Wouter Gudde, blijft tot uiterlijk het einde van dit seizoen aan. Kandidaten kunnen tot met zondag 28 januari solliciteren op de functie. Bij de werving en selectieprocedure krijgt de Raad van Commissarissen van FC Groningen ondersteuning van het Groningse bureau Talent in Bedrijf.

FC Groningen zoekt een sterke persoonlijkheid met jarenlange ervaring in leidinggevende managementposities, bij voorkeur in de topsport en/of het bedrijfsleven. Hierbij ligt de focus op een goede en constructieve manier van samenwerken met de verschillende stakeholders van de club, zowel binnen als buiten FC Groningen, zoals medewerkers, vrijwilligers, supporters, het bedrijfsleven, de overheid en de KNVB.

De ideale kandidaat heeft bij voorkeur ervaring in de topsportwereld en/of kent de dynamiek en het complexe krachtenveld van een betaald voetbalorganisatie, of kan zich die snel eigen maken. FC Groningen zoekt een strateeg die bekend is met de Groningse cultuur en de impact kent die de Trots van het Noorden heeft in de noordelijke samenleving onder supporters en het bedrijfsleven.

De nieuwe algemeen directeur krijgt samen met de organisatie de volgende opdracht:

• FC Groningen sportief terugbrengen naar de (subtop van de) Eredivisie;
• het huidige beleidsplan continueren en verder uitbouwen;
• een stevig financieel fundament leggen met gezonde (bedrijfs)resultaten;
• een belangrijke bijdrage leveren aan de realisering van optimale, toekomstbestendige en betaalbare wedstrijd- en trainingsfaciliteiten.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Elftal vragen aan… Irene Bernsen (Joyce-House)

2 weken geleden

Elftal vragen aan… Gert Veenstra (Office Noord)

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Raymon Koster (Novar)