string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Trots op de FC-supporters’.

Donderdag 22 december 2022 om 14:11

De eerste seizoenshelft was wat betreft resultaten niet wat FC Groningen vooraf had verwacht. Ondanks de tegenvallers, bleef de support van de trouwe achterban van de Trots van het Noorden onvoorwaardelijk. Het team van Supporters liaison officers (SLO’s) van FC Groningen – bestaande uit Henk Niemeijer, Frits Tiebackx, Daniël Tienstra, Jasmin Andric en Rolf Smit – is trots op de supporters van FC Groningen.

Iedere thuiswedstrijd in de eerste seizoenshelft was de Tonny van Leeuwen Tribune geheel uitverkocht en ook de uitvakken in de wedstrijden op bezoek bij onder meer N.E.C., SC Cambuur, FC Emmen en FC Dordrecht waren tot de laatste stoel bezet. In uitduels met Ajax, FC Twente en FC Utrecht gingen de afgelopen seizoenen niet zoveel supporters mee als dit seizoen.

Onvoorwaardelijke steun

“We kunnen stellen dat FC Groningen door de supporters wordt gedragen en dat de club onder de aanhang leeft,” zegt Henk Niemeijer. “De mindere prestaties weerhouden de supporters er niet van om naar FC Groningen te komen. Echt onvoorwaardelijk steun. Dat is iets om trots op te zijn.”

Niemeijer is sinds begin dit seizoen als supporterscoördinator fulltime in dienst van de club en geeft leiding aan een team met enthousiaste SLO’ers. “Je kunt ons zien als de brug tussen de supporters en de club. Supporters die vragen hebben kunnen bij ons terecht. Dat geldt voor supporters op alle tribunes in Euroborg. We hebben al goed contact met de fanatieke groeperingen op ‘Noord’, maar willen graag ook de beleving horen van supporters op de Piet Fransen Tribune en de Koeman Tribune. Samen willen we de FC-beleving voor al onze supporters verder verbeteren.”

Saamhorigheid

Frits Tiebackx is één van de SLO’ers die binnen het team werkzaam is. Tegenwoordig medewerker van de club en van kleins af aan al een echte FC-supporter. “De saamhorigheid bij FC Groningen op de tribunes vind ik mooi. Iedere wedstrijd, maar eigenlijk iedere dag maakt de club iets los bij de supporters. Een beleving die we samen delen. Die echt FC-beleving op de tribune hebben we in 2022 veel terug gezien.”

Het team SLO’ers is op wedstrijddagen duidelijk herkenbaar aan hun jassen en zijn er echt voor de supporters. Niemeijer: “We gaan straks met veel energie het nieuwe kalenderjaar in. De support in 2022 en met name deze eerste seizoenshelft was fantastisch. Volle uitvakken, een volle Noordtribune en ruim 21.000 supporters bij de laatste thuiswedstrijd. Ik wil namens ons team iedereen bedanken voor hun support en medewerking dit afgelopen jaar en fijne feestdagen en een gezond 2023 wensen. Wij voor jullie, jullie voor ons!”

Gerelateerd nieuws.

8 maanden geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

8 maanden geleden

Potentiële nieuwe vrijwilligers te gast in Euroborg

12 maanden geleden

Oud-FC Groningen in actie tegen Gasselternijveen en Stadspark