string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De kleuren van… Alex Rump.

Vrijdag 24 mei 2024 om 18:00

Alex Rump, woonachtig in Sappemeer, is een fervent FC-supporter. Komend seizoen viert hij een bijzondere mijlpaal: voor het vijftigste jaar is hij seizoenkaarthouder van de Trots van het Noorden. Het groen & wit stroomt dan ook door zijn aderen. Waar Rump vroeger aan de hand van zijn vader het Oosterpark bezocht, gaat hij tegenwoordig met zijn kinderen naar Euroborg.

Het is echter niet de Euroborg of het Oosterpark waar Rump zijn mooiste FC-herinnering aan heeft. Wanneer de supporter, die al vijftig seizoenen vrijwel iedere thuiswedstrijd op de tribune zit, wordt gevraagd naar een locatie voor het opnemen van zijn aflevering van ‘De kleuren van…’, kiest hij Kardinge. Dit is de plek waar in 2015 zijn bus klaarstond om, net als duizenden andere supporters, richting De Kuip te vertrekken.

In Rotterdam zag Rump middenvelder Albert Rusnák twee keer scoren en FC Groningen de KNVB Beker winnen. Dit was de eerste hoofdprijs in de clubgeschiedenis en voor velen – wellicht tot 10 mei 2024 – het meest memorabele moment uit de clubgeschiedenis.

Rump herinnert zich de sfeer op de dag van de bekerfinale nog goed: “Het was hier in Kardinge een gekkenhuis. Bussen kwamen aanrijden, op zoek naar plekken om te parkeren, overal stonden dranghekken. Echt mega veel mensen. Toen we vertrokken, stonden mensen ons bij elke viaduct uit te zwaaien met spandoeken en vlaggen. De sfeer in de bus was enorm goed.”

Bekijk de aflevering van ‘De kleuren van… Alex Rump’ via de onderstaande videoplayer.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding