string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Bekijk perspresentatie trainer Dick Lukkien terug op YouTube.

Zondag 25 juni 2023 om 11:00

Dick Lukkien werd zondagochtend gepresteerd bij FC Groningen. De 51-jarige hoofdtrainer van de Trots van het Noorden zette eerder zijn handtekening onder een contract tot medio 2026. Lukkien start komende week met zijn klus bij de FC. Op zaterdag 1 juli staat om 14.00 uur de eerste groepstraining op Sportpark Corpus den Hoorn op het programma.

De Veendammer keert terug bij de club waar hij tussen 2010 en 2016 eerder werkzaam was. Eerst als trainer van Jong FC Groningen en vanaf 2013 was Lukkien onderdeel van een zeer succesvolle technische staf onder leiding van Erwin van de Looi, die onder meer de KNVB Beker en de play-offs voor Europees voetbal wist te winnen.

Lukkien ging bij zijn presentatie in Euroborg onder meer in op zijn keuze om weer terug te keren bij FC Groningen. “Ik ben hartstikke trots en blij dat ik hier ben. Ik heb hier zes jaar mogen werken en weet dat dit een grote club is, een volksclub. Dat past bij mij. FC Groningen zit diep verankerd in de samenleving. Ik denk dat hier iets moois kan worden neergezet en ben heel blij daar onderdeel van mag zijn.”

De nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen heeft een duidelijke doelstelling voor het komende seizoen. “Na het weekend moet het weer over voetbal gaan. De mooie goal van Kevin van Veen, de prachtige overwinning. We moeten weer zorgen voor positiviteit en dat gaat niet zomaar. Het vergt bloed, zweet en tranen en het vergt ook samen. Ik zit hier, maar waar ik ‘ik’ zeg bedoel ik ‘wij’. Want ik houd van samenwerken. Ik ben blij met de nieuwe staf, de mensen van de oude staf die er nog zijn en de spelersgroep die wij aan het formeren zijn. Samen moeten we zorgen voor binding met het achterland. FC Groningen weer FC Groningen laten zijn en terugkeren op het niveau waar deze club hoort: de Eredivisie.” 

 De presentatie van de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen aan mediavertegenwoordigers en genodigden was voor supporters en andere belangstellenden in het geheel te volgen via het YouTube-kanaal van FC Groningen. Kijk de presentatie terug via onderstaande videoplayer.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

1 maand geleden

Elftal vragen aan… Harry Ploeg (Scholma Print & Media)