string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Inspiratie-event amateurconvenant en Robey Sportswear.

Vrijdag 24 februari 2023 om 14:59

Op initiatief van kledingpartner Robey Sportswear werd onlangs in samenwerking met het FC Groningen Amateurconvenant het Robey Event georganiseerd.  Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente kwamen 58 partnerverenigingen aangesloten bij het convenant bijeen in Club 1971 in Euroborg. Naast het wedstrijdbezoek presenteerden partners Robey en Univé zich tijdens het event en stond een inspirerende presentatie Wouter Frencken – manager topsportontwikkeling FC Groningen – op het programma.

Alle, bij het FC Groningen Amateurconvenant aangesloten clubs, waren uitgenodigd voor het Robey Event. Uiteindelijk maakten bijna 60 verenigingen gebruik van deze uitnodiging waaraan een wedstrijdbezoek vanuit Club 1971 werd gekoppeld. Het amateurvoetbal is een belangrijke levensader van de club. Voor de Opleiding, maar ook in de maatschappelijke ambitie om gezamenlijk de strijd tegen bewegingsarmoede aan te gaan.

Niet alleen FC Groningen ziet het grote belang van amateurvoetbal in de regio. Ook partners Robey Sportswear en Univé zijn supporter van het amateurvoetbal. Aan het Robey Event was een informatief programma gekoppeld. Manager van topsportontwikkeling van FC Groningen Wouter Frencken vertelde in een presentatie over de veerkracht van topsporters, en persoonlijke ontwikkeling als mens en sporter.

Daarnaast was het Robey Event een mooie mogelijkheid voor clubvertegenwoordigers om met elkaar in contact te komen en kennis te delen. Zo helpen amateurclubs elkaar om door te groeien naar een betere organisatie.

Het was de tweede keer dat het Robey Event werd georganiseerd. Het aantal amateurclubs met Robey als kledingpartner is afgelopen jaar flink toegenomen. “We zijn trots op het partnership met FC Groningen,” aldus accountmanager van Robey Sportswear Michiel Hemmen. “Naast de spelers en speelsters van FC Groningen voorzien wij ook graag amateurvoetballers in de regio van een gouden klaver op de schouder.”

Ook Univé was als hoofdpartner van de FC Groningen Opleiding aanwezig. Univé heeft binnen het FC Groningen Amateurconvenant de actie ‘reanimeren als een prof’ geïnitieerd. Dit is een maatschappelijke actie waarbij Univé zorgt voor een EHBO-cursus waarbij mensen leren reanimeren.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel