string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel.

Woensdag 15 mei 2024 om 12:52

Sportarts Stijn de Bruijn zorgt samen met de collega’s van de medische staf dat de FC’ers iedere week optimaal kunnen presteren. De Bruijn zal op zondag 3 november zelf een optimale prestatie moeten neerzetten. De sportarts van FC Groningen loopt die dag de marathon van New York en doet dat voor het goede doel: ‘Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Help jij Stijn mee zoveel mogelijk geld op te halen?

Het is de tweede marathon die De Bruijn dit kalenderjaar gaat lopen, want de sportarts liep eind april de marathon van Hamburg. “Het was niet de bedoeling om in New York ook te lopen, maar voor dit doel ga ik graag nogmaals tot het uiterste.”

De Bruijn loopt met een groep van 28 personen in New York met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. De stichting zet zich in om het verblijf van kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Daarbij is het verblijf van de ouders ook heel belangrijk. Zo is de IC neonatologie – de afdeling voor ernstig zieke of premature baby’s – voorzien van webcams, zodat ouders hun pasgeboren kind 24 uur per dag kunnen zien.

“Als arts zie ik dagelijks dat gezond zijn niet voor iedereen een gegeven is. Een ziek kind is voor ouders de ergste nachtmerrie. Een constante zorg. Via de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis worden de randvoorwaarden zo optimaal mogelijk gemaakt zodat kinderen en hun ouders zich volledig kunnen focussen op het beter worden. Ik ben zelf vader en vind het een prachtig en dankbaar doel om me voor te mogen inzetten. Bij deze wil ik alle FC-supporters die mij en mijn medelopers willen steunen alvast hartelijk danken.” Help jij Stijn mee? Doneren kan hier: https://www.steunbeatrixkinderziekenhuis.nl/fundraisers/stijn-de-bruijn

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Elftal vragen aan… Harry Ploeg (Scholma Print & Media)

2 weken geleden

Waarschuwing: handel in wedstrijdtickets strafbaar

3 weken geleden

Nieuwe selectie FC Groningen onder-12 komt bijeen in Euroborg