string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Elftal vragen aan… Raymon Koster (Novar).

Woensdag 27 maart 2024 om 11:00

Raymon Koster is new business developer bij Novar. In zijn vrije tijd draait deze duurzaamheidsadviseur graag langspeelplaten, ook tijdens het klussen aan zijn nieuwe huis. Voor Novar is Raymon actief in de FC Groningen Business Club. Novar ontwikkelt groene energiesystemen voor de zakelijke markt. Het bedrijf is sterk in opwek, opslag, distributie en beheer van energie. Daarover, maar vooral over Raymon, gaat deze ‘Elftal vragen aan.’

1. Kun je wat over jezelf vertellen Raymon?
“Ik ben Raymon Koster, net dertig jaar. Van origine kom ik uit Roden en ben een Drentse bourgondiër. Ik ben een sociaal dier, heb graag mensen om me heen. Ik heb Small business & Retail management gestudeerd, een studie met focus op het ondernemen. Ik vind mijzelf ook een ondernemend type.”

2. Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Ik luister en verzamel langspeelplaten. Dire Straits, CCR en andere oude rockbands. Ik vind het heerlijk om plaatjes te draaien met een lekker biertje erbij. Met vrienden zoek ik graag een terrasje op, maar ik vind het ook belangrijk om te sporten. En dus sleep ik mezelf naar de sportschool en ben begonnen met padel.”

3. Je werkt als new business developer bij Novar. Wat is Novar voor een bedrijf?
“Bij Novar ontwikkelen we duurzame energiesystemen. Wij kijken mee met de meest uiteenlopende energievraagstukken van ondernemers en organisaties en bedienen ze met passende oplossingen. Novar zit in Groningen, Arnhem en Rotterdam. Hier in ‘Stad’ is alles begonnen en zit ook ons grootste kantoor.”

4. Aan wat voor Novar-oplossingen kunnen we dan denken?
“Dat kunnen traditionele energie-opwekoplossingen zijn zoals zonnepanelen op daken, velden of carports, maar ook opslagoplossingen van energie zoals in batterijen of waterstof. Ten slotte adviseren we over het efficiënter gebruik van energie en zijn we sterk in het beheer- en optimalisatie van energie.”

5. Waarom moeten ondernemers serieuzer gaan nadenken over het opwekken of beter beheren van energie?
“Ons land, onze toekomst vraagt om duurzamere gedragingen, we moeten veranderen. Zakelijk gezien merken ondernemers dit al omdat duurzaam beleid steeds vaker in aanbestedingsbeleid getoetst wordt. Niet alleen extern, maar ook intern verwachten medewerkers een duurzame visie van hun werkgever. Vaak valt er door het opwekken of slimmere omgang met energie een mooie besparing te behalen, daar denken wij bij Novar graag over mee.”

6. Wat is er leuk aan je werk en waar liggen werkinhoudelijk uitdagingen?
“Ik zit met veel verschillende ondernemers aan tafel en er is geen bedrijf of vraagstuk hetzelfde. De complexiteit is bijzonder en het is geweldig om binnen die complexiteit maatwerkoplossingen voor klanten te vinden. Ondernemers wegwijs maken en verder helpen. De veelbesproken netcongestie is daarbij een uitdaging, dat maakt dat ik samen met mijn collega’s nog creatiever moeten worden om oplossingen te realiseren.”

7. Waar zou jij graag beter in worden?
“In het klussen! Ik heb net een nieuw huis gekocht en met mijn vader ben ik daarin aan het verbouwen. Inmiddels word ik met de dag vaardiger, het gaat me steeds beter af. Als ik iets wil maken, dan probeer ik dat gewoon. Vorig jaar had ik niet gedacht ooit met een flex in mijn handen te staan, maar er valt nog veel te leren!”

8. Novar is lid van de FC Groningen businessclub. Waarom zijn jullie ingestapt?
“Binnen het enorme netwerk van FC Groningen willen ons merk en onze mogelijkheden op de kaart zetten. Gerichte naamsbekendheid is altijd welkom, maar we willen daarbij vooral onze diverse oplossingen promoten. Daarbij helpen dit soort items uiteraard. We zien dat de FC een actief en gezellig netwerk heeft, daar willen wij onszelf op een laagdrempelige gezellige manier in bewegen. Dat lukt met onze Groningse achtergrond prima.”

9. Met wie binnen zakelijk FC Groningen kom je graag in contact?
“We komen graag in contact met ondernemers in de industrie, vastgoed- en transportsector. Deze drie sectoren krijgen behoorlijke uitdagingen voor hun kiezen. Voor de industrie zijn er tal van nieuwe Europese duurzaamheidsmaatregelen en ook het vastgoed krijgt te maken met steeds strengere duurzaamheidseisen. De transportsector heeft duurzame mobiliteitsissues, dat vraagt om nieuwe energie en dus nieuwe opslagvormen op bedrijfslocaties en andere. Daar zijn wij met onze kennis en oplossingen een prima sparringpartner bij.”

10. Wat heb je zelf met voetbal Raymon?
“Heel weinig om eerlijk te zijn, in tegenstelling tot diverse Novar-collega’s. Tot voor kort volgde ik alleen de Champions- en Premier League, maar nu we met Novar sponsor zijn, volg ik FC Groningen en de KKD. De sfeer in het stadion is altijd goed geweest, ook in de periode dat er minder gespeeld werd. Er hangt een geweldige energie in Euroborg en een avond in de businesslounge is echt leuk. Ik kom samenwerkingspartners en klanten tegen en ontmoet interessante ondernemers.”

11. Heb je ook een levensmotto?
“We mogen wel eens wat vaker lachen, iets spontaner zijn met z’n allen. Het leven is al zo snel en soms ingewikkeld genoeg. Maar een dag wordt snel beter als er iemand naar je lacht. Dat vind ik in ieder geval wel, dus probeer ik zelf veel te lachen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

2 weken geleden

Elftal vragen aan… Harry Ploeg (Scholma Print & Media)

2 weken geleden

Waarschuwing: handel in wedstrijdtickets strafbaar