string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen-hardcups op Piet Fransen Tribune en Koeman Tribune.

Zondag 22 oktober 2023 om 10:40

Nadat eerder dit seizoen de FC Groningen-hardcup – een duurzame drinkbeker – werd getest op de Koeman Tribune, is nu ook de Piet Fransen Tribune aan de beurt. Supporters op de Piet Fransen Tribune en Koeman Tribune die tijdens de thuiswedstrijden drinken bestellen bij de horeca-units of de horecacontainers in Euroborg krijgen dit uitgeserveerd in een duurzame drinkbeker. Op deze FC Groningen-hardcups zit een statiegeld van €2,-.

Om de grote hoeveelheid plastic zwerfaval in te dimmen heeft de overheid besloten dat plastic wegwerpbekers per 1 januari 2024 verboden zijn. De FC Groningen-hardcups zijn in twee maten te verkrijgen: 0.25L en 0.50L.

Hoe werkt het? 
Zoals bekend kan er in Euroborg alleen met PIN worden betaald. Bij je eerste bestelling wordt er eenmalig € 2,- per beker toegevoegd. Zodra je naar de unit of container gaat voor een nieuw drankje, neem je de lege beker(s) mee. Bij de volgende bestelling ontvang je in ruil voor je gebruikte beker(s), een schone en hoef je niet opnieuw € 2,- af te rekenen. De beker is niet los te koop. Is de beker leeg en ga je niet opnieuw bestellen, dan zijn er drie opties:

Optie 1 | Inleveren voor een horecamunt. 
Je levert je beker in bij een van de horecapunten op één van de tribunes en ontvangt dan een munt. Bewaar deze goed, want deze kun je inleveren bij de volgende thuiswedstrijd. De horecamunt lever je voorafgaand aan de volgende wedstrijd weer in bij je eerste bestelling, dan hoef je niet opnieuw € 2,- te betalen voor de beker. 

Optie 2 | Neem de beker mee naar huis.
Je neemt de beker mee naar huis als souvenir. Deze kun je bij de volgende thuiswedstrijd in Euroborg weer inleveren. Heb je bij de volgende thuiswedstrijd je de beker niet bij je, dan wordt er bij de eerste bestelling in het stadion weer €2,- gerekend voor een nieuwe beker.

Optie 3 | Lever de munt in en krijg je geld terug.
De derde optie die je kunt kiezen, is om de munt die je hebt gekregen na inlevering van je beker aan te bieden bij de servicebalie bij ingang 2. FC Groningen zal de waarde van de munt (€2,-) terugpinnen. Over enkele dagen heb je de €2,- per beker terug op je rekening. De kassa nabij ingang 2 is een kwartier voor het einde van de wedstrijd geopend. Terugpinnen kan alleen met een daadwerkelijke pinpas, dus niet met telefoon of horloge.

Let op: alleen de munt is inwisselbaar. Bekers worden niet ingenomen bij de servicebalie! Supporters die vaker in het seizoen in Euroborg een wedstrijd bezoeken, worden verzocht hun beker mee naar huis te nemen of in te leveren voor een munt.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Tonny van Breemen: ‘Glimlach zoveel meer waard dan de donatie’

2 maanden geleden

Waarschuwing: handel in wedstrijdtickets strafbaar

6 maanden geleden

Groningse Benwal het gezicht achter track 050-tenue