string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Waarschuwing: handel in wedstrijdtickets strafbaar.

Maandag 06 mei 2024 om 13:10

Via diverse platforms worden er wedstrijdtickets aangeboden voor de beslissende promotiewedstrijd van FC Groningen aanstaande vrijdag thuis tegen Roda JC Kerkrade. De Trots van het Noorden wil handelaren en kopers waarschuwen dat het verhandelen van wedstrijdtickets strafbaar is. De club wijst supporters en zakelijke relaties erop hun kaarten niet (online) te koop aan te bieden. Zowel verkoper als koper is in dat geval strafbaar. Kaarten die illegaal worden verhandeld, worden geblokkeerd. Alleen via de kaartenmarkt van de FC Groningen Ticketshop kunnen beschikbare tickets in het reeds uitverkochte promotieduel worden verkocht of aangekocht.

Het aanbieden van kaarten via bijvoorbeeld Marktplaats of soortgelijke platforms valt onder ‘zwarthandel’. Dit is in strijd met de Huisregels van FC Groningen en de KNVB-standaardvoorwaarden, welke van toepassing zijn op de aankoop en het gebruik van toegangskaarten voor wedstrijden van de club.

Lees hier meer over de huisregels van FC Groningen en de standaardvoorwaarden van de KNVB.

In deze voorwaarden staat onder meer dat personen die toegangskaarten overdragen (geven of verkopen) buiten de privésfeer, in overtreding handelen met de Huisregels en de KNVB Standaardvoorwaarden. Verkopers lopen het risico een stadionverbod voor een periode van 18 maanden te krijgen en een boete van €450,-. Kopers van aangeboden kaarten (anders dan via de FC Groningen Ticketshop) zien hun kaarten geblokkeerd worden en krijgen vrijdag geen toegang tot de wedstrijd.

Bied dus geen kaarten aan en koop ook geen tickets die online worden aangeboden op een andere plek dan de FC Groningen Ticketshop!

FC Groningen Ticketshop
Seizoenkaarthouders op de Koeman Tribune en Piet Fransen Tribune die vrijdagavond om welke reden dan ook niet naar de wedstrijd kunnen, hebben de mogelijkheid hun ticket beschikbaar te stellen aan medesupporters via de Kaartenmarkt, beschikbaar in de FC Groningen Ticketshop.

Aanbieders krijgen – wanneer de plekken daadwerkelijk worden verkocht – 1/19 deel van de prijs van hun seizoenkaart binnen 15 werkdagen van FC Groningen teruggestort op het bij de club bekende rekeningnummer.

Het kan zijn dat de kaartenmarkt in de Ticketshop niet beschikbaar is. Op dat moment worden er geen kaarten aangeboden door seizoenkaarthouders. De prijs voor het ticket gekocht via de kaartenmarkt ligt hoger dan de reguliere prijs omdat hierin onder meer administratiekosten zijn meegenomen. Er geldt een clubcardverplichting. Bij Roda-thuis kan maximaal één kaart per seizoenkaart of clubcard worden (bij)gekocht. Aankopen via de kaartenmarkt is alleen mogelijk voor supporters die dit aankooprecht nog niet hebben gebruikt in de reguliere verkoop. In de Ticketshop staat je totale aankooprecht.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)

1 maand geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel