string(17) "WP Rocket/Preload"

Van Eigen Bodem Thomas van Noort: ‘Al op jonge leeftijd met mijn vader het voetbalveld op’.

Woensdag 06 december 2023 om 16:51

Binnen de FC Groningen Opleiding werken ruim 100 jongens en meiden dagelijks keihard aan hun droom; profvoetballer worden. Dat betekent in deze dagen ’s ochtend vroeg nog voor de zon op komt het trainingsveld op. In de rubriek ‘Van Eigen Bodem…’ ‘wordt samen met spelers gekeken naar de eigen ontwikkeling. In deze aflevering Thomas van Noort, middenvelder bij FC Groningen onder-18.

Thomas van Noort begon al op jonge leeftijd met voetballen en kwam al snel terecht bij NEC Delfzijl. Nog voordat Thomas lid werd van de vereniging aangesloten bij het FC Groningen Amateurconvenant voetbalde hij veel met zijn vader. Daar begonnen op speelse wijze de eerste voetbaltrainingen van de middenvelder.

“Mijn vader leerde me vanaf 3 jaar oud al dingen als samenspelen, trappen met mijn linkerbeen. Het zijn dingen die me echt hebben geholpen en mede ervoor hebben gezorgd dat ik sta waar ik nu sta. Mijn grootste verbeterpunt is dat ook wanneer ik minder goed speel, wel mijn teamgenoten moet blijven coachen. Ik keer bij een minder goede wedstrijd nog teveel in mezelf.”

Van Noort stroomde vanaf de jongste lichting binnen bij de FC Groningen Opleiding en is inmiddels aan zijn zevende seizoen bezig bij de Trots van het Noorden. De voormalig pupil van NEC Delfzijl staat iedere dag vroeg op, traint keihard op het veld en in de gym voor dat ene doel. “Ik hoop natuurlijk het eerste te halen en wellicht daarna bij een mooie grote buitenlandse club te kunnen spelen.”

Bekijk via onderstaande video de aflevering van de rubriek: Van Eigen Bodem.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Oudste lichtingen Opleiding zaterdag in actie op Corpus

1 week geleden

Drie competitiewedstrijden voor FC Groningen Opleiding

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’