string(50) "AdsBot-Google (+http://www.google.com/adsbot.html)"

Spits Eggens tekent eerste contract bij FC Groningen.

Woensdag 03 april 2024 om 16:00

Nils Eggens heeft zijn eerste contract getekend bij FC Groningen. De spits afkomstig uit de Opleiding van de Trots van het Noorden zette zijn handtekening onder een overeenkomst tot de zomer van 2026. Het contract gaat in vanaf komend seizoen en bevat een optie voor een extra jaar.

Eggens is een spits die dit seizoen zowel in FC Groningen onder-18 als FC Groningen onder-21 speelde en scoorde. Eggens maakte negen treffers voor Onder-18 in twaalf competitieduels en scoorde drie maal in veertien wedstrijden voor Onder-21. De aanvaller die volgende week maandag 8 april zijn 19e verjaardag viert, maakte in december 2023 drie keer deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Tot een officieel debuut voor de club kwam het nog niet.

Eggens begon met voetballen bij VV B.N.C. uit Finsterwolde alvorens hij via VV Heiligerlee en de FC Groningen Voetbalschool instroomde in de Opleiding van de Trots van het Noorden. De contractondertekening is vanzelfsprekend een bijzonder moment voor de jonge aanvaller. “Ik ben natuurlijk heel trots, het is loon na hard werken en het is fijn om het vertrouwen van de club te voelen. Een beloning voor mij en mijn familie. Het is mooi om te zien hoe trots ze zijn. Ik kan zelf goed met emoties omgaan, je ziet het niet zo snel van de buitenkant, maar van binnen ben ik uiteraard heel blij.”

Voor Eggens is het tekenen van zijn eerste contract een nieuw hoofdstuk in een lange periode bij FC Groningen. Hij is opgevallen op het veld bij een amateurvereniging in de regio, terechtgekomen in de FC Groningen Voetbalschool en heeft vanaf de jongste lichting Onder-12 alle leeftijdscategorieën binnen de Opleiding doorlopen. “De afgelopen twee seizoenen is het snel gegaan wat betreft mijn ontwikkeling. Ik heb veel gescoord en een mooie rol in de teams waarin ik speelde, kunnen vervullen.”

Eggens is iedere lichting telkens een stap dichterbij de droom als profvoetballer gekomen en dient nu de laatste stap te zetten richting de eerste selectie. “Nils zal de laatste horde richting betaald voetbal moeten nemen en we hebben veel vertrouwen dat het hem gaat lukken,” zegt Manager Voetbal & Opleiding Art Langeler. “Trainers en stafleden gaan Nils hierin zo goed mogelijk begeleiden. Hij heeft zich de laatste seizoenen ontwikkeld als complete spits waarbij zijn drive en wil om te scoren opvalt.”

Eggens heeft zijn eerste minuten en doelpunt al gemaakt in oefenwedstrijden van de eerste selectie en mag geregeld aansluiten bij de trainingen van de hoofdmacht. “Dat is heel mooi, je merkt vooral het tempoverschil. Het doel is om zo snel mogelijk de laatste stap richting het eerste te zetten zodat ik ook een mooie rol in het eerste kan spelen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen

6 dagen geleden

Vier duels op Corpus, onder-21 naar Zwolle

01:53
2 weken geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar