string(17) "WP Rocket/Preload"

Red Bear Tech hoofdpartner meidenvoetbal FC Groningen.

Woensdag 21 juni 2023 om 18:00

Red Bear Tech is de nieuwe hoofdpartner van het FC Groningen meidenvoetbal. De uiting van het techbedrijf staat vanaf het seizoen 2023/2024 op de voorzijde van het shirt van de meidenselecties. De selectie Meiden onder-16 gaat voor het eerst in de geschiedenis van de club competitievoetbal spelen.

FC Groningen is afgelopen seizoen gestart met een Opleiding voor meiden. Net als jongens, moeten voetballende meiden uit de regio kunnen dromen van Euroborg en dient FC Groningen een plek te zijn waar ambitieuze meiden zich optimaal kunnen ontwikkelen als voetballer en mens.

Hoofdpartner Red Bear Tech is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in turnkey-oplossingen voor datamanagement- en beveiligingssystemen in de datacenterindustrie. Het bedrijf koos de stad Groningen voor zijn Europese basis, terwijl het actief is in heel Europa en de rest van de wereld. Als tweede IT-stad van Nederland ziet Red Bear Tech de groeipotentie van Groningen in onder meer de techsector.

Red Bear Tech is al langer als partner aan FC Groningen verbonden en breidt dit partnership nu uit. “Een prachtige stap voor zowel Red Bear als FC Groningen,” laat manager partnerships Bastiaan Fehrman weten. “Red Bear representeert deze regio en onze stad op internationaal en hoog niveau. Het feit dat ze nog standvastiger achter de club en de groei van het meidenvoetbal gaan staan, is prachtig. Het laat de connectie tussen Red Bear en deze regio zien. Daarnaast is één van onze zakelijke doelstellingen om een versneller te zijn van de Noord-Nederlandse economie. Daarin zetten we nadrukkelijk in op sectoren die voor Noord-Nederland belangrijk zijn en waar we in Groningen in uitblinken. Tech is daar één van. Net als energietransitie. Beide branches zijn via Red Bear Tech en OG Clean Fuels komend seizoen vertegenwoordigd op het shirt van onze meiden. Dat is echt iets om trots op te zijn.”

Juist omdat Red Bear Tech nu instapt als hoofdpartner bij het FC Groningen meidenvoetbal, kan deze afdeling een volgende stap zetten en komt er na de zomer voor het eerst in de clubgeschiedenis een meidenselectie namens FC Groningen uit in een officiële competitie, Meiden onder-16. Daarnaast heeft FC Groningen een trainingsgroep voor spelers Onder-13 en Onder-14. De jongere leeftijdscategorieën doen mee met de Voorselectie.

FC Groningen bouwt aan een gedegen Opleiding voor meiden waarin de speelsters fungeren als rolmodellen voor de volgende generaties. Red Bear Tech laat zien te geloven in de plannen van FC Groningen en zetten met dit partnership in op meer gelijke kansen voor iedereen. Het maatschappelijke aspect met meiden een kans te geven hun droom na te jagen, in combinatie met het inspireren van voetballende meiden was voor Red Bear een belangrijke reden om in te stappen.

Stephen Bassham, commercieel en financieel directeur van Red Bear Tech. “Bij Red Bear zijn we erg trots op een samenwerking met FC Groningen. Toen de kans zich voordeed om de ontwikkeling van het Opleiding voor meiden te ondersteunen, waren we direct erg enthousiast om betrokken te raken bij dit spannende volgende hoofdstuk voor de club. Eén van onze kernwaarden bij Red Bear is inclusiviteit en diversiteit, dus dit sprak ons erg aan. We zijn er trots op deel uit te maken van deze stad en hopen dat andere bedrijven ook worden aangemoedigd om in deze regio te investeren.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen

1 week geleden

Vier duels op Corpus, onder-21 naar Zwolle

2 weken geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel