string(17) "WP Rocket/Preload"

Nieuwe selectie FC Groningen onder-12 komt bijeen in Euroborg.

Dinsdag 30 april 2024 om 13:53

De selectie die vanaf volgend seizoen het nieuwe FC Groningen onder-12 gaat vormen heeft elkaar eerder deze maand tijdens een presentatiebijeenkomst in Euroborg ontmoet. Alle spelers zijn afkomstig uit het verzorgingsgebied van de Trots van het Noorden en trainden een langdurige periode mee met de Voorselectie. In juni staat de eerste trainingsweek op het programma en vanaf dat moment mogen de spelers zich officieel speler van de FC Groningen Opleiding noemen.

De 20 hoofdrolspelers mochten allen vijf genodigden – hun ouders, verzorgers, broers, zussen, opa’s en oma’s – meenemen tijdens deze bijzondere bijeenkomst. Ook een afvaardiging van iedere amateurclub waar de jongens tot op heden speelden, was uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen in Euroborg een inkijkje in de werkwijze van de FC Groningen Opleiding en wat men vanaf komend seizoen kan verwachten.

Alle spelers die zijn geselecteerd komen uit Groningen of de regio. Daarmee bestaat de nieuwe FC Groningen onder-12 wederom uit enkel spelers uit Noord-Nederland. De spelers trainden al langere tijd mee met de Voorselectie. FC Groningen heeft met het programma ‘de Voorselectie’ een extra trainingsmoment voor spelers jonger dan 11 jaar.

Nieuwe selectie FC Groningen onder-12 (tekst loopt door onder de foto)

De speler blijft lid van de amateurvereniging, blijft daar trainen en wedstrijden spelen en krijgt van de Trots van het Noorden extra trainingsmomenten geboden Sportpark Corpus den Hoorn. Op deze wijze krijgt FC Groningen een nog beter beeld van de spelers en maken zij op hun beurt kennis met FC Groningen. Spelers die worden uitgenodigd voor de Voorselectie krijgen langere tijd de mogelijkheid om bij FC Groningen extra trainingsmomenten te volgen. De Voorselectie biedt hierdoor een kans aan spelers om zichzelf goed te laten zien zonder daar onnodig druk op te leggen.

Jongens en meiden die uitblinken in hun voetbalontwikkeling kunnen opvallen tijdens wedstrijden van hun amateurclub of tijdens de vele maatschappelijke voetbalprogramma’s die FC Groningen in de regio en op scholen biedt. Voorbeelden hiervan zijn de Scholentour, activiteiten van Trainen als een Prof of de FC Groningen Voetbalschool.

Programmaleider Voorselectie en Regio Floris van Es verduidelijkt de werkwijze van de FC. “We vinden het gezond dat jongens en meiden een lange periode in de onderbouw spelen in hun eigen omgeving, met vriendjes, bij hun eigen amateurvereniging. Zonder enkele vorm van prestatiedruk. Daarom hebben wij geen officiële selecties jonger dan Onder-12. Onze jeugdscouts zien veel wedstrijden en wanneer een speler voorloopt in zijn of haar voetbalontwikkeling nodigen wij hem of haar uit voor de Voorselectie.”

Programmaleider Voorselectie en Regio Floris van Es (tekst loopt door onder de foto)

Een mooie samenwerking kent de FC Groningen Opleiding met de maatschappelijke stichting van de FC. Stichting FC Groningen in de Maatschappij brengt jaarlijks duizenden kinderen in beweging met verschillende (voetbal)programma’s als de FC Groningen Voetbalschool of activiteiten onder de noemer Trainen als een Prof. Van Es: “Wanneer iemand structureel opvalt, nodigen wij hem of haar ook uit voor de Voorselectie. Mede door onze maatschappelijke activiteiten, krijgen we een nog beter beeld van het voetbaltalent in de regio. Daarnaast is het natuurlijk schitterend om deze kinderen aan te zetten tot Meer & Beter Bewegen.”  

De presentatiebijeenkomst voor de jongste lichting van de FC Groningen Opleiding is jaarlijks een moment waarvan Van Es enorm kan genieten. “We trainen al langere tijd met deze spelers en kennen ze goed. De trots dat ze zich straks echt speler van FC Groningen mogen noemen straalt er vanaf. Het is het eerste hoogtepunt van hopelijk vele mooie momenten in de FC Groningen Opleiding. Ik wil iedereen dan ook veel succes en vooral veel plezier wensen.”

“Zelf zijn wij als begeleidingsstaf trots op het feit dat wederom alle spelers uit onze eigen regio komen. Daarbij wil ik een groot compliment geven aan de amateurverenigingen in de regio. Hun goede werk – die we via het FC Groningen Amateurconvenant en de daarbij behorende programma’s en bijeenkomsten zo goed mogelijk proberen te ondersteunen – is uiteindelijk de basis voor het succes en kwalitatief goede voetballers. Ik hoop van harte dat een groot deel van de spelers die nu instroomt hier ooit in Euroborg op het veld schittert. Net als Luciano, Wouter, Jorg, Romano, Thom, Leandro, Nick, Fofin en Thijmen, die allen ooit ook zijn begonnen in FC Groningen onder-12.”

De samenstelling van het nieuwe FC Groningen onder-12 voor het seizoen 2024/ 2025 is als volgt:

Fabrice Mba (ACV), Bram Dries (ACV), Mik van Delden (VV BATO), Dyon van Ringelenstein (FC Lewenborg), Pier van der Meer (FC Zuidlaren), Mees Hazekamp (GRC Groningen), Jidde Jagt (SGO Grolloo), Kick Cents (SJO Coendersborgh), Alaa Alibrahim (SV Lycurgus), Sil Velvis (SV Lycurgus), Vigo Jong-A-Pin (SV Lycurgus), Luuk Niewold (SV Lycurgus), Seven Snijder (Velocitas 1897), Sem Waalkens (Velocitas 1897), David Brinkman (Velocitas 1897), Koen Hulst (Velocitas 1897), Dani Hesseling (VV Actief), Sven Enting (VV Gomos), Vince van der Kerk (VV Gomos), Joey de Best (VV Harkstede).

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

FC Groningen zet volgende stap bij meidenvoetbal, Kingma fulltime in dienst

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers