string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Zondag collecte Ultras, veel te doen rond Euroborg.

Zaterdag 23 april 2022 om 10:54

FC Groningen heropent aanstaande zondag (24 april) de jacht op een plek in de play-offs. De Trots van het Noorden neemt het in eigen huis op tegen Heracles Almelo. Supportersgroepering Ultras Cruoninga zal rondom deze thuiswedstrijd collecteren, zodat zij de FC met bijzondere en unieke sfeeracties kunnen blijven ondersteunen. Daarnaast is er voor de aftrap om 14.30 uur nog veel meer te doen in en rondom Euroborg, dus alle reden om op tijd naar het stadion te komen. Bijvoorbeeld om Sergio Padt uit te zwaaien, die voorafgaand aan FC Groningen – Heracles afscheid zal nemen van het publiek.

De supportersgeleding Ultras Cruoninga zal bij het thuisduel met Heracles Almelo collecteren bij alle stadioningangen. De fanatieke sfeermakers zetten zich bij thuiswedstrijden van FC Groningen in voor een zo goed mogelijke ondersteuning van het eerste elftal. Door middel van trommels, vlaggen en tifo-acties doen de Ultras er alles aan om – samen met de gehele Noordtribune en de overige supporters en sponsors – de Trots van het Noorden naar een goed eindresultaat te loodsen. Met onder meer de opbrengst van de collecte willen de Ultras ook de komende seizoenen verschillende indrukwekkende sfeeracties bekostigen. Een recent voorbeeld is de prachtige sfeeractie van de ‘Groningse nachten’, voorafgaand aan het thuisduel met N.E.C.

20220402GRONINGENAJAX133

Supporterspleinen
Zoals gebruikelijk zijn er ook zondag weer verschillende supporterspleinen rondom Euroborg te vinden, waar fans kunnen genieten van een hapje, drankje en uiteraard muziek. Daarnaast zijn er diverse merchandise-artikelen te verkrijgen.
 
Tegenover ingang 3 wordt een speciaal Kidsplein opgezet. Daar kan de jongere generatie FC-supporters zijn of haar kunsten vertonen in een heuse omhaal-arena, op een pannaveld of voor het voetbaldoel.
 
Foodstreet
Rondom het thuisduel met Ajax, deed de Foodstreet zijn intrede bij het stadion. Ook zondag staan er verschillende foodtrucks met een ruim assortiment tussen de ingangen 2 en 3. Voor een verfrissend pilsje kunnen supporters terecht bij de biercarrousel.
 
Maar ook in het stadion zelf kan uiteraard gebruik worden gemaakt van horecavoorzieningen. De wedstrijdaanbieding is deze keer: twee frikandellen voor 3 euro.

Operatie Julianaplein
Voor de mensen die met de auto naar het stadion wensen te komen, is attentie gevraagd. Er wordt inmiddels al een aantal maanden gewerkt aan het Julianaplein. De operatie, die is opgedeeld in verschillende fases, bevindt zich op dit moment in fase 5. Bezoekers aan Euroborg zullen nog tot 9 mei flinke hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de ringweg. FC Groningen adviseert al haar supporters en andere bezoekers om indien mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer (OV) naar het stadion te komen. Kom op de fiets en maak kans op mooie prijzen.
 
Vanaf komend seizoen Pin Only
Zoals eerder gemeld kunnen supporters vanaf het seizoen 2022/2023 alleen nog via PIN betalen in Euroborg. Alle horeca-units worden voorzien van een pinautomaat en FC Groningen gaat stoppen met de betaalkaarten voor supporters. De laatste drie thuiswedstrijden van het huidige seizoen kan er nog gebruik worden gemaakt van de betaalkaarten. Daarnaast is het tot en met 31 december 2022 mogelijk om via een formulier op de website het overgebleven tegoed terug te vorderen. Het is niet mogelijk om het geld terug te vragen bij één van de rode uitgiftepunten van de betaalkaarten.
 
Nog kaarten verkrijgbaar
Voor het thuisduel met Heracles Almelo van aankomende zondag 14.30 uur zijn nog kaarten verkrijgbaar. Deze zijn via de vrije verkoop heel eenvoudig online te bestellen in de online ticketshop. De Tonny van Leeuwen Tribune is volledig uitverkocht, maar op de Piet Fransen Tribune en de Koeman Tribune zijn nog wel plaatsen beschikbaar.

20220402GRONINGENAJAX109 (1)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord