string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Zondag collecte Kids United en supportersplein voorzijde stadion.

Vrijdag 12 mei 2023 om 12:00

FC Groningen speelt zondagmiddag in Euroborg tegen Ajax. De aftrap van het thuisduel met de Amsterdammers is om 14.30 uur. Voor de wedstrijd zal aan de voorzijde van het stadion een supportersplein worden ingericht. Kids United collecteert voorafgaand aan het duel en zal de line-up, het vlaggenspel en het wapperen met het grote doek in de middencirkel verzorgen.

Zondagmiddag is er vanaf 12.30 uur een supportersplein geopend aan de voorzijde van Euroborg, nabij de Kolenmuur. Hier is het voor supporters mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd een hapje of een drankje te nuttigen. Een half uur later gaan de stadiondeuren open. Eten en drinken dat buiten Euroborg is gekocht, mag niet mee naar binnen.

Horeca-units
Alle tribunes in het stadion zijn voorzien van horeca-units waar eten en drinken te koop is. Daarnaast hebben de drie publiekstribunes allen horecacontainers. Op de Tonny van Leeuwen Tribune kan bier worden gekocht, op de andere twee tribunes kunnen supporters bij de containers terecht voor gekoelde dranken.

Net als eerdere thuiswedstrijden is er tussen speelminuten 30 en 60 en in de rust een beperkt assortiment eten beschikbaar. Hierdoor kan de servicesnelheid omhoog. Sinds dit seizoen geldt in Euroborg: PIN only.

Collecte Kids United
Kids United zal voorafgaand aan de wedstrijd collecteren en verzorgt ook de rustactiviteit. Daarnaast zullen leden van het door FC Groningen geadopteerde G-team in de line-up meelopen aan de hand van de spelers, wordt er bij het vlaggenspektakel met vlaggen gezwaaid en staat een aantal wapperaars op het veld in de middencirkel.

Kids United bestaat binnenkort 20 jaar en is sinds december 2011 officieel geadopteerd door FC Groningen. Bij Kids United kunnen kinderen en jong volwassenen met een fysieke of geestelijke uitdaging zorgeloos voetballen, zijn wie ze zijn en schitteren op het veld. Sporten maakt kinderen gelukkig en dan mag geld geen drempel zijn. Daarom wil Kids United het lidmaatschap van de club contributievrij blijven aanbieden. De bijdrage van supporters en sponsors draagt hieraan bij.

Namens Kids United bij voorbaat hartelijk dank voor de donatie!

Oproep
Tot slot een oproep. FC Groningen doet een dringend beroep op alle bezoekers aan de wedstrijd, komende zondag in Euroborg. De club is de afgelopen periode geconfronteerd met meerdere incidenten in het stadion, variƫrend van het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld tot veldbetreding. Als gevolg hiervan heeft de KNVB de Trots van het Noorden meerdere boetes opgelegd en bij herhaling van incidenten is de club genoodzaakt een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek te spelen.

In de onlangs aangescherpte maatregelen van de KNVB is bepaald dat als er met een voorwerp richting het veld wordt gegooid, de wedstrijd in eerste instantie tijdelijk zal worden gestaakt en bij herhaling definitief. Als een speler of (assistent)scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt dan zal de scheidsrechter de wedstrijd direct definitief staken.

Pijn
Degraderen doet heel veel pijn. Bij alles en iedereen met een groen-wit hart. FC Groningen begrijpt de teleurstelling van de degradatie, maar roept op eventuele emoties onder controle te houden en ervoor te zorgen dat de wedstrijd zondag tegen Ajax zonder incidenten verloopt. De club gaat wederom extra mensen en vuurwerkhonden inzetten en daarnaast is er een extra overleg geweest met alle ketenpartners omtrent alle veiligheid-issues, waarin ook het scanderen van antisemitische leuzen is besproken en hoe daarmee om te gaan.

Grootste winst
De grootste winst voor alles en iedereen die FC Groningen een groen-wit hart toedraagt, is als er zondag geen incidenten plaatsvinden, anders verliezen we nog veel meer dan nu al het geval is. FC Groningen begrijpt dat er veel emoties zijn, maar hoopt ook in de resterende drie competitiewedstrijden de steun te krijgen van de supporters, zoals al het hele seizoen het geval is. Het overgrote merendeel van de supporters heeft de club dit jaar op een zeer positieve wijze ondersteund en FC Groningen merkt dat de irritaties richting raddraaiers oplopen. Wij moeten en willen met elkaar voorkomen dat we in de toekomst voetbalwedstrijden door netten en zonder een drankje op de tribunes moeten bekijken.

FC Groningen is iedereen die op een positieve wijze achter de club gaat staan heel dankbaar.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 week geleden

Ook David van der Werff onder contract bij FC Groningen

1 week geleden

FC Groningen transfereert Beukers naar FC Volendam