string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vier FC-internationals in actie afgelopen week.

Maandag 25 maart 2024 om 08:50

Vier van de vijf FC-internationals kwamen afgelopen week in actie. Thijmen Blokzijl had twee basisplaatsen, Leandro Bacuna was trefzeker en Sven Bouland debuteerde. Ook Iiro Mendolin kwam afgelopen week in actie. Voor Blokzijl en Bouland staan er begin deze week nog duels op het programma.

Thijmen Blokzijl stond twee keer in de basisopstelling van Oranje onder-19 dat in Veendam en Assen EK-kwalificatieduels speelt. De verdediger won donderdagavond in Veendam met 4-0 van Litouwen en speelde de gehele wedstrijd. Ook in Assen mocht Blokzijl 90 minuten in actie komen in de wedstrijd tegen Frankrijk. Oranje onder-19 ging tegen de Fransen met 1-0 ten onder en is daarmee uitgeschakeld voor deelname aan het eindtoernooi.

Dinsdagavond neemt het team het nog wel op tegen België onder-19. Dat duel wordt gespeeld aan de Langeleegte in Veendam en wordt afgetrapt om 19.00 uur. Keeper Jasper Meijster maakt ook onderdeel uit van de selectie maar kwam deze interlandperiode nog niet in actie. De selectie wordt getraind door Groninger Mischa Visser. Ook FC-keeperstrainer John Vos is onderdeel van de begeleidingsstaf.

FC-aanvoerder Leandro Bacuna voegde zich afgelopen week bij de selectie van Curaçao in Turkije. Daar stonden twee oefenduels gepland tegen het Engelse Hull City en het Turkse Alanyaspor. Bacuna begon op de bank tegen Hull en viel na ruim een uur in. Die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Curaçao speelde tegen Alanyaspor gelijk. Bacuna begon in de basisopstelling en scoorde in de tweede helft.

De FC-captain zette goed druk op de verdediging waardoor de Turkse ploeg de bal niet weg kreeg en deze rond het strafschopgebied werd veroverd. Bacuna stond vrij bij een teruggetrokken voorzet van de rechterkant en kon binnen schieten. Voor Bacuna zit deze interlandbreak erop.

Sven Bouland zit met Oranje onder-18 in Spanje waar het een vierlandentoernooi speelt. De verdediger uit de Opleiding van FC Groningen bleef woensdag tegen Duitsland de gehele wedstrijd op de bank. Het duel ging met 1-0 verloren. Vrijdag debuteerde de FC’er met een basisplaats in de wedstrijd tegen Tsjechië. Dat duel werd gewonnen met 4-3. Maandagmiddag staat de derde en laatste wedstrijd op het programma. Engeland is de tegenstander, aftrap om 13.00 uur.

Iiro Mendolin kwam afgelopen week in actie met Finland onder-18. De middenvelder uit de Opleiding van FC Groningen zat in de wedstrijd tegen Zwitserland (3-0 winst) nog op de bank, maar begon zondagmiddag in het treffen met Kroatië in de basisopstelling. Mendolin speelde met zijn ploeg 2-2 gelijk tegen de Kroaten.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Kraker op Corpus: O21 tegen titelconcurrent Feyenoord

2 weken geleden

Drie duels op Corpus, Onder-21 reist naar Friesland

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’