string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Ree: ‘Werken aan keren van het sentiment’.

Vrijdag 12 mei 2023 om 14:30

Hoewel degradatie een feit is, resten er voor FC Groningen nog drie competitiewedstrijden voordat het seizoen 2022/2023 er daadwerkelijk op zit. Zondagmiddag komt Ajax op bezoek in Euroborg. Voor de Amsterdammers staat plek 2 en daarmee een ticket voor de Champions League op het spel. Voor de FC de trots en het eergevoel.

Hoewel het al een tijdje in de lucht hing, is de degradatie de afgelopen week toch nog hard binnengekomen bij alles en iedereen binnen en rondom FC Groningen. Ook bij hoofdtrainer Dennis van der Ree. “Het doet pijn. De teleurstelling binnen heel de club is groot. Het was een heel trieste week, met veel chagrijn. Alleen is het voor ons als staf en spelers wel zo, dat we vooruit moeten blijven kijken. We hebben nog drie competitiewedstrijden te spelen, waarbij we de kans hebben om te werken aan het keren van het sentiment, zodat de club mogelijk met een iets beter gevoel richting het nieuwe seizoen kan gaan. Op dit moment is er veel negativiteit. Ik snap en begrijp dat. Wij willen helpen om de club zo snel mogelijk weer de goede kant op te krijgen. Daar kunnen we zondag al mee beginnen.”

Keuzes voor de toekomst
Van der Ree zegt dit te gaan doen met keuzes, die voor de toekomst zijn. “Wij willen er een wedstrijd van maken, de supporters wat bieden zodat ze er – zoals tot nu toe altijd het geval is geweest – weer achter gaan staan. We gaan daarbij sfeer en spelers inbrengen, die een toekomst hebben bij FC Groningen. Op die manier willen we het publiek zondag meekrijgen en blijven incidenten hopelijk uit, want daarop zit niemand te wachten.” Van der Ree kan tegen Ajax niet beschikken over Paulos Abraham, Michael Verrips, Liam van Gelderen, Jetro Willems, Damil Dankerlui en Luciano Valente, die ziek is.

Daarentegen zit de wedstrijd schorsing van Laros Duarte erop en keert ook Thijmen Blokzijl na een blessure terug in de wedstrijdselectie, al is de centrale verdediger nog beperkt inzetbaar.

Scheidsrechter
FC Groningen – Ajax staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Het stadion opent de poorten om 13.00 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg en er is onder meer een collecte van Kids United.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer ingaat op de tegenstander Ajax.

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam

1 maand geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

1 maand geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers