string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Ree: ‘Je merkt dat de spanning oploopt’.

Vrijdag 17 maart 2023 om 14:30

FC Groningen zet zich schrap voor de Derby van het Noorden. De confrontatie met sc Heerenveen in Euroborg begint zondagmiddag om 12.15 uur. Hoofdtrainer Dennis van der Ree kan bij de clash met de Friezen weer beschikken over Mads Bech Sørensen en Oliver Antman, die na blessures hun rentree weer maken in de wedstrijdselectie van de Trots van het Noorden, en de van een schorsing teruggekeerde Isak Määttä.

Na twee zware uitwedstrijden tegen de titelkandidaten Feyenoord en AZ, die in beide gevallen met minimaal verschil verloren gingen, mag FC Groningen zondagmiddag weer aantreden in een goed gevuld Euroborg.

Met een selectie die steeds meer op sterkte komt, ontvangt de ploeg van Dennis van der Ree in de strijd tegen degradatie sc Heerenveen in eigen stadion. “Je merkt dat de spanning oploopt. De wedstrijd leeft niet alleen bij de supporters, ook bij spelers en staf is het besef er dat de belangen voor de derby groot zijn,” constateert Van der Ree.

Wedstrijdselectie
Daarbij kan FC Groningen weer beschikken over Oliver Antman en Mads Bech Sørensen. De Deense stopper is voldoende hersteld van zijn onderarmbreuk en de Finse aanvaller is deels inzetbaar na een spierblessure. Van der Ree heeft nog niet besloten welke rol beiden zondag gaan spelen.

Afwezig zijn nog de langer geblesseerden Paulos Abraham en Daleho Irandust. Achter de inzetbaarheid van Florian Krüger staat een vraagteken.

Scheidsrechter
FC Groningen – sc Heerenveen staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het stadion opent de poorten om 10.15 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg en er zijn foodtrucks achter het stadion te vinden. Tickets zijn online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. Er is geen kassa-verkoop op de wedstrijddag. FC Groningen roept supporters op zondag vroeg naar het stadion te komen.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de voorbeschouwing met Dennis van der Ree, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer terugblikt op de uitwedstrijd tegen AZ en ingaat op de contractverlenging van Thijmen Blokzijl.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump