string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Toewijzing kaarten voor thuisduels met PSV en Ajax.

Vrijdag 28 augustus 2020 om 11:30

FC Groningen start op zondag 13 september om 16.45 uur de competitie met de thuiswedstrijd tegen PSV. Een kraker waarbij het Hitachi Capital Mobility Stadion onder normale omstandigheden helemaal uitverkocht was geweest, net als de daaropvolgende thuiswedstrijd op zondag 4 oktober tegen Ajax. Helaas zijn de omstandigheden vanwege de geldende coronaprotocollen anders dan normaal en kan slechts een beperkt aantal seizoenkaarthouders de wedstrijden bezoeken. 

FC Groningen vindt het verschrikkelijk jammer dat het niet alle seizoenkaarthouders en vijfjaarkaarthouders kan verwelkomen bij de (eerste) thuiswedstrijden van dit seizoen. Om een goede verdeling te maken, heeft de club haar vaste supporters gevraagd mee te helpen door het invullen van voorkeuren via een formulier op deze website. De club heeft daarnaast geluisterd naar geluiden vanuit de achterban en op basis daarvan een tweedeling gemaakt.
 
Twee groepen
De eerste groep bestaat uit seizoenkaarthouders/vijfjaarkaarthouders, die hun kaart voor de oorspronkelijke eerste termijn van maandag 15 juni hebben verlengd of aangeschaft. De tweede groep bestaat uit seizoenkaarthouders/vijfjaarkaarthouders, die hun kaart op of ná die datum hebben aangeschaft of verlengd.
 
De supporters in groep 1 hebben de mogelijkheid een kaart te claimen voor de thuiswedstrijd tegen PSV of Ajax, op basis van al dan niet doorgegeven voorkeuren via het website-formulier. De doorgegeven voorkeuren van deze groep supporters kunnen te allen tijde worden gehonoreerd. Supporters die het formulier niét hebben ingevuld, maar wél tot groep 1 behoren, zijn door de club willekeurig ingedeeld bij één van de twee eerste wedstrijden en hebben gegarandeerd toegang bij óf het thuisduel met PSV óf de thuiswedstrijd tegen Ajax.
 
Groep 2
Voor supporters uit groep 2 – dus de groep die een seizoenkaart of vijfjaarkaart ná de deadline van 15 juni heeft verlengd dan wel gekocht – geldt dat zij worden ingedeeld in een pot met overgebleven kaarten voor de wedstrijd tegen PSV of Ajax. Als je een voorkeur hebt ingevuld, word je ingedeeld in de pot van de wedstrijd naar voorkeur.
 
De eventueel overgebleven beschikbare plaatsen worden verloot, waarbij iedere seizoenkaarthouder in de desbetreffende wedstrijd-pot evenveel kans heeft op een ticket. Indien een seizoenkaarthouder niet wordt ingeloot bij één van de eerste twee thuiswedstrijden, heeft hij of zij het eerste recht om een kaart te claimen voor de derde thuiswedstrijd van het seizoen, op zondag 18 oktober tegen FC Utrecht.
 
Complexe puzzel
Wij realiseren ons heel goed dat niet iedereen even blij zal zijn met de gekozen formule voor deze zeer complexe puzzel. We hebben getracht te zoeken naar een model dat in onze ogen het minst slechtste is en het meeste recht doet aan deze bijzondere en lastige situatie. Ons uitgangspunt is dat iedere seizoenkaarthouder en vijfjaarkaarthouder in het seizoen 2020/2021 de mogelijkheid krijgt evenveel wedstrijden te kunnen bezoeken.
 
Supporters die zijn ingedeeld om de thuiswedstrijd tegen PSV te beleven in het Hitachi Capital Mobility Stadion, kunnen begin volgende week een mail verwachten over hoe ze hun toegangskaart kunnen claimen.

We realiseren ons dat er veel vragen zijn onder supporters. We hebben een veelgestelde vragenlijst opgesteld. 

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’