string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Supporterspleinen, ererondes, strijd en gezelligheid zondag in Euroborg.

Vrijdag 13 mei 2022 om 14:00

FC Groningen speelt aanstaande zondag haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Cambuur. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Euroborg. Vooraf is veel te beleven op de supporterspleinen, na afloop wordt afscheid genomen van de vertrekkende stafleden en spelers. Operatie Julianaplein is afgerond, waardoor het stadion beter bereikbaar is dan voorgaande maanden. Plan de reis desondanks goed en kom op tijd naar de Boumaboulevard. De deuren openen om 13.00 uur.

Tijdens FC Groningen – Cambuur is niemand minder dan Harris Huizingh eregast. De voormalig spits, gezegend met een geweldige techniek, speelde in maar liefst twaalf seizoenen ruim driehonderd officiële wedstrijden voor de FC. Daarin kwam hij 67 keer tot scoren.  
 
De ‘Tovenaar van Ter Apel’, zoals zijn bijnaam luidde, speelde een belangrijke rol in het seizoen 1990/1991, toen FC Groningen haar beste prestatie ooit in de Eredivisie neerzette: de club eindigde op de derde plaats. In 1997/1998 werd Harris Huizingh door de FC-supporters verkozen tot Speler van het Jaar. Aan het einde van de wedstrijd tegen Cambuur wordt bekend wie Speler van het Jaar 2022 wordt. Spits Jørgen Strand Larsen en middenvelder Tomas Suslov zijn nog in de race voor deze eretitel.  

JW202210239044

Genoeg te doen 
Ruim voor 14.30 uur is er genoeg te doen rondom het stadion. Voor een hapje, drankje en muziek kunnen supporters zoals gebruikelijk terecht op het supportersplein bij de Kolenmuur en de Foodstreet tussen ingang 2 en 3. Hoofdsponsor OG Clean Fuels presenteert zich met een stand op het supportersplein. Ook op het Kidsplein tegenover ingang 3 is veel te beleven. Behalve het pannaveld, doel én springkussen, kunnen de jongste FC’ers ‘pizzaschieten’ met pizzapartner Domino’s. Zowel de mascotte van Domino’s en OG Clean Fuels zijn aanwezig voor highfives en knuffels. 
 
FC Groningen Horeca heeft weer een mooie wedstrijdactie: koffie en thee met een reep Tony Chocolonely voor €3,75,-. FC Groningen wil haar supporters er nogmaals op wijzen dat de club vanaf komend seizoen stopt met betaalkaarten voor supporters. Er geldt dan ‘PIN Only’ in het gehele stadion. FC Groningen verzoekt supporters die nog geld op de betaalkaart hebben staan dit zoveel mogelijk te gebruiken en de kaart niet opnieuw op te waarderen. Supporters die na dit seizoen nog geld op hun betaalkaarten hebben staan, kunnen dit terugvragen via een formulier op de website. Lees hier meer. Het is niet mogelijk om het geld terug te vragen bij één van de rode uitgiftepunten van de betaalkaarten.

pre-match-ajax-4

Operatie Julianaplein voorbij 
Na een maandenlange operatie, die veel verkeershinder met zich meebracht, is het tijdelijke Julianaplein klaar waardoor stadion is beter bereikbaar dan afgelopen tijd. Desondanks wordt supporters geadviseerd om hun reis goed te plannen en op tijd te vertrekken. Supporters die met het OV reizen, worden er op gewezen dat de dienstregeling tussen Meppel en Groningen is aangepast en er geen treinen maar bussen rijden tussen Groningen en Veendam. Kijk op www.groningenbereikbaar.nl voor de actuele verkeersinformatie.
 
Net als eerdere wedstrijden kunnen automobilisten gebruikmaken van de P&R mogelijkheden in Haren en Hoogkerk. Er rijden vanaf 12.30 uur pendelbussen naar Euroborg. Het stadion is nog altijd het gemakkelijkst te bereiken met de fiets. Achter de Kolenmuur nabij het supportersplein is een extra gratis fietsenstalling ingericht.  
 
Laatste competitiewedstrijd 
Het thuisduel met Cambuur is de laatste competitiewedstrijd van de FC, waaromheen een aantal bijzondere activiteiten staat gepland. In de rust maken 120 spelers van de Voorselectie een ereronde. Na de wedstrijd wordt afscheid genomen van de vertrekkende stafleden, onder wie Danny Buijs en vertrekkende spelers.
 
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor het duel van aanstaande zondag. Deze zijn te bestellen via de online ticketshop.  

JW202210239185

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

3 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

4 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord