Supportersplein en kidsplein voorafgaand aan duel met RKC

4 november 2021

FC Groningen speelt aanstaande zondag thuis tegen RKC Waalwijk. Aftrap in Euroborg is om 12.15 uur. Het duel staat in het teken van het eerbetoon aan Arjen Robben. De aanvaller die vorig seizoen zijn comeback maakte bij de FC en afgelopen zomer stopte met voetballen, wordt voorafgaand aan de wedstrijd bedankt door club en supporters. Net als bij de vorige thuiswedstrijden is er tevens een supportersplein ingericht voor stadion Euroborg. Nieuw is het kidsplein tegenover ingang 3. De kaartverkoop voor het duel gaat hard, dus wees er snel bij! 

De Tonny van Leeuwen Tribune en Koeman Tribune zijn nagenoeg uitverkocht! Op de Piet Fransen Tribune zijn nog minder dan 1.000 plekken beschikbaar. Om extra plaatsen te creëren zijn ook de vakken OO/PP geopend. Supporters die nog geen ticket hebben voor het bijzondere duel met RKC Waalwijk, moeten niet te lang meer wachten en kunnen een kaart kopen via de online ticketshop.

Supportersplein 
Het supportersplein nabij de kolenmuur voor het stadion is een gezellige opwarmer voor de wedstrijd waarbij men kan genieten van een hapje, een drankje en muziek. Er zijn twee foodtrucks aanwezig – De Burgerwacht en de Aardappeleters – daarnaast is er een biercarrousel te vinden op het plein. Na afloop van het duel zijn de foodtrucks open om nog een hapje te eten en na te praten over de wedstrijd. Ook zijn er FC Groningen-items te koop.
 
Speciaal voor de jonge jeugd richt FC Groningen tegenover ingang 3, aan de achterkant van het stadion, een supportersplein in voor kinderen. Op het plein staan onder meer een springkussen, een FC Groningen-pannakooi en een voetbalgoal. Beide supporterspleinen gaan zondag om 10.15 uur open.
 
Polsbandje
Het supportersplein wordt afgezet en voor het betreden van het plein worden supporters gecheckt op hun QR-code in de CoronaCheck-app. Deze QR-code uit de CoronaCheck-app is naast een geldig toegangsbewijs en een geldige legitimatie noodzakelijk om het plein en het stadion te betreden. Na de check ontvangen supporters een polsbandje, waardoor bij het betreden van het stadion de QR-code niet opnieuw gecheckt hoeft te worden. Hierdoor winnen supporters aan snelheid bij het betreden van Euroborg. 

Supporters die iets willen kopen in de FC Groningen Store bij de hoofdingang worden vanwege de verscherpte maatregelen die gelden vanaf zaterdag 6 november gecontroleerd op een QR-code. Ook zij ontvangen na de check een polsbandje waarmee niet twee keer in de rij hoeft worden gestaan. Eén van de nieuwe producten in de winkel is de FC Groningen Presentatiegids van dit seizoen. Leden van de Supportersvereniging FC Groningen hebben de gids onlangs per post ontvangen, supporters die nog geen gids hebben kunnen deze zondag op het supportersplein of in de FC Groningen Store bij de ingang van Euroborg kopen voor €2,95. 

supportersplein

Tijdsloten
FC Groningen werkt net als de eerdere thuiswedstrijden met tijdsloten. De tijdsloten vind je hier. Supporters wordt vriendelijk verzocht zich aan de tijdsloten te houden, zodat iedereen op tijd binnen is om het eerbetoon aan Arjen Robben mee te maken. Supporters die zich op het supportersplein bevinden, zijn al gecheckt op hun QR-code en een polsbandje hebben hoeven zich niet aan de tijdsloten te houden. Wel wordt aangeraden om uiterlijk een half uur voor de aftrap in het stadion aanwezig te zijn.
 
In het stadion zorgt FC Groningen via onder meer op de videoschermen voor de nodige entertainment. Ook hierin staat het eerbetoon aan Arjen Robben centraal. Net als eerdere thuiswedstrijden zijn er op de Piet Fransen Tribune nabij ingangen 2 en 3 extra horecapunten gecreëerd. Hier is bier, fris en een gehaktbal verkrijgbaar. Betaling is enkel mogelijk per pin. FC Groningen Horeca heeft bij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een speciale actie. Koffie/Thee met een grote stroopwafel kost zondag €2,75. Bij meerdere horeca-units op iedere tribune zijn TV-schermen geïnstalleerd waarop de wedstrijd live is te volgen, zodat supporters die tijdens de wedstrijd iets willen bestellen, niks van het duel achter zich hoeven te missen.
 
Extra reistijd
Bereid de reis naar Euroborg goed voor. Nog altijd zijn er in en om de stad veel (weg)werkzaamheden en dat kan extra reistijd opleveren. Voor aankomend weekend geldt onder meer dat de A28 tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid dicht is. Kom je met het openbaar vervoer of met de auto naar Euroborg, check dan voor vertrek of je te maken kunt krijgen met deze of andere werkzaamheden. De meest actuele informatie over de bereikbaarheid van het stadion is te vinden op groningenbereikbaar.nl. Wanneer je op de fiets naar het stadion kunt komen, wordt verzocht om dit te doen. Helemaal in de stijl zoals ook Robben vorig seizoen vaak naar het Euroborg kwam.

Robben1

Laatste nieuws