string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Raad van Commissarissen FC Groningen weer op sterkte.

Woensdag 20 december 2023 om 17:30

Jakob Klompien is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van FC Groningen. Het toezichthoudend orgaan van de Trots van het Noorden wordt gecomplementeerd door Adriaan Stel, die als specifiek aandachtsgebied financiën in zijn portefeuille krijgt. Nu de RvC na het opstappen van voorzitter Erik Mulder en RvC-lid Berend Rubingh weer op sterkte is, gaat het gremium een nieuwe algemeen directeur werven als opvolger van Wouter Gudde, die heeft aangekondigd uiterlijk aan het einde van dit seizoen te vertrekken bij FC Groningen.

De 57-jarige Jakob Klompien is geboren in het Groningse Ten Post. Hij verwierf recent Noordelijke bekendheid in zijn rol als één van de redders van basketbalclub Donar uit Stad, waar hij momenteel als interim-directeur fungeert. Daarnaast is Klompien bekend met het betaald voetbal, aangezien hij nu al meer dan vier jaar voorzitter is van de RvC van betaald voetbalorganisatie Telstar. Klompien kende in diverse functies een carrière van ruim 35 jaar bij Rabobank, als laatste in de regio IJmond.

Klompien ruilt de RvC-voorzittershamer van Telstar nu in voor die van FC Groningen. “Het is eervol dat ik ben voorgedragen als nieuwe voorzitter van de RvC. Als Noordeling en supporter van FC Groningen gaat de club mij aan het hart. Dat ik nu niet meer aan de zijlijn sta, maar daadwerkelijk invloed kan hebben op het reilen en zeilen bij de club is een geweldige uitdaging. Het zijn grote schoenen die we moeten vullen na het vertrek van twee uitermate deskundige bestuurders. Samen met mijn medecommissarissen gaan we vanuit onze rol proberen de club op bestuurlijk niveau zo goed mogelijk te leiden en de directie te ondersteunen en te begeleiden. We streven naar rust, stabiliteit en continuïteit.”

Anders dan eerder gebruikelijk was, hebben de RvC en het Stichtingsbestuur van FC Groningen een meer open procedure gehouden, waarbij ook ruimte was voor kandidaten buiten het directe netwerk van de huidige RvC. Daarop is een aantal voor de club belangrijke stakeholders bevraagd om input te geven op het profiel van de nieuwe RVC-leden en mogelijke kandidaten voor het toezichthoudende orgaan. Hiervoor is onder meer het oor te luister gelegd bij de Supportersvereniging en de Business Club van FC Groningen. Tevens was er ruimte voor kandidaten om zichzelf aan te melden voor de vacante functies.

Dit resulteerde in de komst van Adriaan Stel. De 45-jarige in Gieten geboren Stel woont in Eelderwolde en kent een lange loopbaan bij Gasunie. Nadat Stel zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen had afgerond, werkte hij zes jaar in verschillende commerciële functies. In 2007 stapte Stel over naar Gasunie, waar hij tot op heden met name financiële topfuncties bekleedde.

In reactie op zijn benoeming binnen de RvC van FC Groningen zegt Stel: “Op 18 oktober 1989 ging ik met mijn vader voor het eerst naar het Oosterpark Stadion. Daar zag ik FC Groningen met 4-3 winnen van het Partizan Belgrado van Milko Djurovski. Sindsdien ben ik hartstochtelijk supporter van de club en volg ik FC Groningen op de voet. Ik vind het een eer om in de rol van commissaris een bijdrage te gaan leveren aan de club, die zoveel mensen in het hart dragen.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Elftal vragen aan… Irene Bernsen (Joyce-House)

1 week geleden

Jorg Schreuders verstevigt koppositie in strijd Speler van het Jaar

1 week geleden

Kom zaterdag wanneer mogelijk met de fiets naar Euroborg