string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’.

Donderdag 16 november 2023 om 16:07

FC Groningen is trots op alle spelers uit de Opleiding. Jongens en ook meiden die dromen van Euroborg en iedere dag keihard werken om beter te worden. Beter worden als voetballer, als atleet, als topsporter en als mens. Eén ding hebben alle spelers uit de Opleiding gelijk; ooit zijn ze vanuit plezier in de sport begonnen bij een amateurclub. In de serie ‘Van eigen bodem’ kijkt FC Groningen met verschillende spelers uit de Opleiding terug op de start op het voetbalveld en vooruit naar de dromen die er zijn. Deze aflevering staat de 15-jarige Ali Khalil centraal.

Ali komt het liefst als centrale verdediger in actie, maar hij kan ook op rechtsback uit de voeten. Ali speelde voordat hij instroomde binnen de Opleiding van FC Groningen bij Be Quick 1897 en GRC Groningen, beide clubs zijn aangesloten bij het FC Groningen Amateurconvenant.

Die laatstgenoemde club is net als de Opleiding actief op Corpus den Hoorn, dus hij speelt nog steeds op bekend terrein. De verdediger speelt dit seizoen in FC Groningen onder-16.

Ali kwam bij FC Groningen op de radar via een testwedstrijd. Hij viel op en kreeg de volgende dag een brief door de brievenbus. Een super trots moment voor Ali en zijn ouders. Vervolgens doorliep Ali verschillende elftallen in de FC Groningen Opleiding. Zijn belangrijkste eigenschap bij de Trots van het Noorden is het altijd willen winnen en daar alles voor over hebben. Hij droomt van de supporters in het stadion die zijn naam scanderen.

Ali is ambitieus en wil zo snel mogelijk zijn debuut maken in het eerste elftal van FC Groningen. Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van de rubriek ‘Van Eigen Bodem’.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’