string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lukkien: ‘Hoger doel dan periodetitel’.

Donderdag 07 maart 2024 om 13:45

FC Groningen kan vrijdagavond bij winst de derde periodetitel veroveren in de Keuken Kampioen Divisie. De Trots van het Noorden moet daarvoor op de eerste plaats in eigen huis winnen van MVV Maastricht. Om na de wedstrijd het Bronzen Schild – dat als tastbaar aandenken wordt overhandigd aan periodekampioenen – in ontvangst te mogen nemen, zijn ook de resultaten op twee andere velden bepalend. Dick Lukkien houdt er zich niet zo mee bezig. “Een prijs winnen is altijd leuk, maar wij hebben een hoger doel,” wijst de hoofdtrainer naar de twee directe promotieplekken.

De bespiegelingen over het winnen van de periodetitel gaan grotendeels aan Dick Lukkien en zijn staf voorbij. “Wij bereiden ons op deze wedstrijd voor, zoals op alle andere: wij willen ieder duel winnen en daar bedenken we per wedstrijd een strijdplan voor. Als we dan ergens onderweg een periodetitel winnen, is dat de bevestiging dat we een tijdlang een constante prestatie leveren en goed bezig zijn. Voor ons geldt dit eigenlijk al maanden, al sinds november vorig jaar als je naar onze resultaten kijkt.”

Of FC Groningen vrijdagavond het Bronzen Schild in ontvangst kan nemen, wordt rond de klok van 21.45 uur duidelijk als ook de overige uitslagen in speelronde 29 van de Keuken Kampioen Divisie bekend zijn. Als óf ADO Den Haag óf FC Dordrecht wint, valt de beslissing in de strijd om de derde periodetitel pas op paasmaandag 1 april als FC Groningen de inhaalwedstrijd in en tegen Emmen speelt. “Wij willen niet arrogant overkomen – en ik heb ook altijd geleerd dat wanneer je een prijs kunt pakken, je dit niet moet nalaten – maar het gaat vooral om het grotere doel.”

Wedstrijdselectie
Net als de afgelopen wedstrijden kan FC Groningen tegen MVV niet beschikken over Wouter Prins en Tika de Jonge. Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen de Maastrichtenaren in Euroborg zijn voor seizoenkaart- en clubcardhouders te bestellen via: https://tickets.fcgroningen.nl/

Voorafgaand aan de aftrap is er een minuut stilte als eerbetoon aan voormalig bondscoach Kees Rijvers. Lees hier meer wedstrijdinformatie over FC Groningen – MVV.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdagavond in Euroborg stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel met de Limburgers uit Maastricht. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.

Scheidsrechter
FC Groningen – MVV staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer onder meer terugblikt op de uiteindelijk ruime overwinning in en tegen Den Bosch, ingaat op het mogelijk winnen van de derde periodetitel en de tegenstander van morgenavond; MVV uit Maastricht.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes