string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ben jij erbij vrijdag? Supportersplein opent om 18.00 uur.

Donderdag 07 maart 2024 om 10:00

Net als bij iedere thuiswedstrijd zal morgen (vrijdag 8 maart) voorafgaand aan het duel met MVV een supportersplein openen aan de voorzijde van Euroborg. Het supportersplein opent vanaf 18.00 uur. Het stadion opent de deuren een half uur later om 18.30 uur. Kaarten voor het duel die bij winst mogelijk de  derde periodetitel oplevert, zijn te verkrijgen via de FC Groningen Ticketshop. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. Ben jij erbij vrijdag?

Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen online maximaal vier kaarten (bij)kopen via https://tickets.fcgroningen.nl. Op zowel de Koeman Tribune als de Piet Fransen Tribune zijn nog plaatsen vrij. Mochten er op de wedstrijddag nog voldoende tickets beschikbaar zijn, zal het vanaf 18.30 uur ook mogelijk zijn om kaarten bij de kassa’s van Euroborg te kopen. Let op: PIN only.

FC Groningen gaat momenteel aan kop in de derde periode van de KKD. Bij winst en een gunstig resultaat op andere velden kan de periodetitel vrijdagavond worden behaald. Mocht dit het geval zijn, krijgt de ploeg het bijbehorende schild na afloop van de wedstrijd uitgereikt op het veld.

Merchandise-actie
Supporters kunnen vrijdag vanaf 18.00 uur samenkomen op het supportersplein aan de voorzijde van het stadion. Hier staan foodkramen en kunnen koude en warme dranken worden gekocht. De FC-selectie zal omstreeks 18.15 uur bij de hoofdingang van het stadion aankomen in de spelersbus.

Supporters die een laatste merchandise aankoop willen doen, kunnen op het supportersplein terecht bij de verkoopkar van FC Groningen. Ook zijn er diverse verkooppunten bij de ingangen richting de verschillende tribunes. Tussen de hoofdingang en ingang 1 van Euroborg is de ingang naar de FC Groningen Store gevestigd. Er is op de wedstrijddagen een actie op de items van kledingpartner Robey. Supporters krijgen op de Robey-items van het huidige seizoen liefst 30% korting.

Eten en drinken
Eten en drinken dat buiten het stadion is gekocht, mag niet mee naar binnen. Op alle drie de publiekstribunes zijn verschillende horecapunten te vinden waar eten en drinken kan worden gekocht. Warme snacks zijn te koop bij de horeca-units met een frituur, voor koud drinken kunnen supporters terecht bij één van de containers.

Drinken wordt op alle tribunes uitgeserveerd in FC Groningen hardcups. Op deze bekers zit een statiegeld van €2,- per hardcup. De hardcup kan worden meegenomen naar huis, of worden ingeleverd voor een munt, zodat de volgende keer niet wederom statiegeld hoeft te worden gerekend. Heb je een munt thuisliggen? Vergeet deze dan niet mee te nemen naar het stadion. Het is niet mogelijk om op wedstrijddagen grote hoeveelheden munten in te leveren bij de kassa.

Vervoer
Supporters die vrijdag op de fiets naar Euroborg komen, kunnen deze stallen in de stallingen rondom het stadion. Vanuit P&R Hoogkerk en P&R Haren rijden vanaf 18.00 uur pendelbussen. Een ticket kost €4,- per retour. Supporters die met de auto naar het stadion komen, kunnen deze onder meer parkeren op P2 My Office. Een ticket voor deze parkeerplaats op loopafstand van het stadion kost €7,50. Een ticket is vooraf te koop via de FC Groningen Ticketshop (onder het kopje Vervoer & Parkeren). Check voor vertrek naar Euroborg de website van Groningen Bereikbaar voor alle actuele informatie omtrent de huidige wegwerkzaamheden en omleidingen.

Minuut stilte
Alle wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal worden dit weekend voorafgegaan aan een minuut stilte vanwege het overlijden van Kees Rijvers eerder deze week. Rijvers heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van betaald voetbal in Nederland. Hij was bondsridder van de KNVB en onder meer bondscoach van het Nederlands Elftal tussen 1981 en 1984. Rijvers werd 97 jaar oud. Uit respect voor zijn verdiensten voor het Nederlands voetbal wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Kees Rijvers.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

FC start met wachtlijst vanwege run op seizoenkaarten

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 dagen geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel