string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Laatste uitduel van seizoen in Arnhem tegen Vitesse.

Vrijdag 19 mei 2023 om 14:27

FC Groningen speelt zondagmiddag de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. In speelronde 33 van de Eredivisie treedt de ploeg van Dennis van der Ree aan tegen Vitesse. De aftrap in Gelredome is – net als alle overige competitieduels in de laatste twee speelronden van het seizoen – om 14.30 uur. Voor beide ploegen staat zondagmiddag vooral de eer op het spel.

FC Groningen kan zich niet meer laten zien aan de eigen supporters. De uitkomst van een gesprek afgelopen week met burgemeester Koen Schuiling is dat de club de laatste twee competitiewedstrijden van dit seizoen zonder publiek speelt.

Heel jammer
Net als alle voetballiefhebbers had ook hoofdtrainer Dennis van der Ree het graag anders gezien. “Het is heel jammer dat het zo moet, want ondanks de resultaten heeft het overgrote deel van de supporters het hele seizoen achter ons gestaan. Die steun gaan we missen, want hoewel alleen nog de sportieve eer op het spel staat, willen wij ook in de laatste twee competitiewedstrijden resultaat zien te halen. Het was mooi geweest als onze supporters daarbij hadden kunnen zijn, want we voelen ondanks alles de steun nog steeds.”

Tegen Vitesse kan FC Groningen niet beschikken over keeper Michael Verrips, verdediger Jetro Willems en aanvaller Paulos Abraham. Liam van Gelderen stond na een blessure afgelopen week weer op het trainingsveld, maar Van der Ree kan nog niet zeggen of de rechtervleugelverdediger zondag bij de wedstrijdselectie zit.

Normaal gesproken verschijnt topscorer Ricardo Pepi in Arnhem wel op het appél. De Amerikaanse spits viel afgelopen dinsdag in de uitgespeelde wedstrijd tegen Ajax geblesseerd uit. Van der Ree hierover: “Ricardo kreeg in een duel een vinger in zijn oog. Hij zag hierdoor troebel, maar dat heeft zich de laatste dagen goed hersteld. Ik verwacht hem er zondag gewoon bij.”

Voorbeschouwing
Vitesse – FC Groningen in speelronde 33 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree op het duel in de Gelredome van Arnhem, waarbij de hoofdtrainer onder meer terugblikt op de wedstrijd tegen Ajax en ingaat op tegenstander Vitesse.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

4 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord

05:19
4 dagen geleden

Fotoshoot bij stadhuis, keeperstrainer John Vos en meer in ‘Ons Team’