Jeugdig FC Groningen rolt FC Emmen na rust op.

Dinsdag 11 augustus 2020 om 20:53

FC Groningen heeft de tweede oefenwedstrijd van het seizoen ruim gewonnen van FC Emmen. Beide ploegen gingen met een 1-1 stand rusten en een jeugdig FC liep na de pauze uit tot 1-4. Ajdin Hrustic zette zijn ploeg in de eerste helft op fraaie wijze aan de leiding, Mohamed El Kharbachi scoorde na rust twee keer en FC Emmen-verdediger Behadil Sabani schoot in eigen doel. Glenn Bijl maakte de treffer voor FC Emmen.

FC Groningen was voor rust de gevaarlijkste ploeg in een bloedheet Emmen. Ajdin Hrustic was twee keer gevaarlijk met een vrije trap en spits Romano Postema kreeg een kopkans en een goede mogelijkheid met rechts nadat hij werd weggestoken door Azor Matusiwa. De Trots van het Noorden kwam via Hrustic op fraaie wijze op voorsprong. De Australiër scoorde uit een volley na een afgemeten voorzet van Nicklas Strunck, 1-0. Vlak voor rust ontfutselde Glenn Bijl verdediger Amir Absalem de bal en maakte gelijk, 1-1.

Na rust bracht trainer Danny Buijs tien nieuwe namen in het veld. Alleen doelman Jan Hoekstra bleef staan. De veelal jonge talenten uit de Opleiding van FC Groningen speelde vanaf het eerste fluitsignaal na rust frivool en met veel energie. Het leverde goede kansen op voor Remco Balk en Mohamed El Kharbachi. Na een uur spelen stond dat tweetal ook aan de basis van de Groningse treffer. Balk snelde langs zijn tegenstander, hield het overzicht en El Kharbachi kon afmaken, 1-2.

In alle linies troefde Groningen de Drentse tegenstander af en toonde het meer energie. In de laatste fase van de wedstrijd leken Balk en El Kharbachi op weg naar een kopie van de eerdere goal. Wederom was de voorzet van Balk vanaf rechts op maat, maar deze keer was het niet El Kharbachi die de bal tegen de touwen schoot, maar Emmen-verdediger Sabani die een eigen goal maakte, 1-3.

De tweede treffer van de avond kwam er wel voor El Kharbachi. Middenvelder Max Hamelink stuurde met een prachtige individuele actie vier tegenstanders het bos in en zag El Kharbachi vrijstaan. Met een actie naar binnen en een schot in de korte hoek zette de aanvaller de eindstand op 1-4.

Aankomende vrijdag oefent de FC in het Hitachi Capital Mobility Stadion om 19.00 uur tegen PEC Zwolle. Klik voor kaartverkoopinformatie op deze link.

Opstelling FC Groningen eerste helft: Hoekstra; Dankerlui (39’ Strunck), Itakura (39’ Betzema), Dammers, Absalem; Matusiwa, Van Kaam, Hrustic; Slor, Postema, El Hankouri.

Opstelling FC Groningen tweede helft: Hoekstra, Strunck, Miguel, Van Hintum, Van de Looi, Schreck, El Messaoudi, Suslov, Hamelink, Balk, El Kharbachi.

Scores: 42' 0-1 Hrustic, 45' 1-1 Bijl, 60' 1-2 El Kharbachi, 84' 1-3 Sabani (ed), 87' 1-4 El Kharbachi.