Extra verkoopmoment voor geplande rentree Robben

13 augustus 2020 / vandaag

FC Groningen oefent aankomende vrijdagavond (14 augustus) vanaf 19.00 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen PEC Zwolle. De planning is dat Arjen Robben in het oefenduel met PEC zijn eerste minuten gaat maken in het FC-shirt, sinds zijn terugkeer bij de club. De kaartverkoop voor deze wedstrijd loopt en een toegangsbewijs is uitsluitend online verkrijgbaar.

_MG_7848

Het duel met PEC Zwolle is geen reguliere wedstrijd van 2 x 45 minuten. Hoofdtrainer Danny Buijs stuurt twee verschillende teams het veld in, die ieder een uur voetballen. Er wordt eerst 45 minuten gespeeld waarna een pauze volgt van een kwartier. Het basisteam speelt na de pauze nog een kwartier, waarna er een teamwissel plaatsvindt. Het tweede team gaat vervolgens wederom drie kwartier voetballen om ook daarna een kwartier rust te houden. Na die pauze speelt ook het tweede team nog een kwartier door, waardoor dus uiteindelijk twee teams ieder een uur hebben gevoetbald.
 
Langer dan gebruikelijk
De aftrap van de avond is om 19.00 uur. De wedstrijd is, inclusief de twee pauzes en het wisselmoment van de teams, rond 21.35 uur afgelopen. De aanwezige supporters dienen dus rekening te houden dat ze langer dan gebruikelijk in het Hitachi Capital Mobility Stadion verblijven.
 
Gisteren (woensdag 12 augustus) en vandaag (donderdag 13 augustus) staan er extra verkoopdagen gepland voor alle seizoenkaarthouders die nog geen kaart hebben kunnen bemachtigen. De kaartverkoop vindt wederom plaats in categorieën waaraan tijdsloten zijn verbonden.
 
Zoals vooraf aangekondigd, hebben seizoenkaarthouders die niet bij de wedstrijd tegen Heracles Almelo aanwezig zijn geweest, nu voorrang gekregen. De overgebleven kaarten zijn deze week op woensdag en donderdag in de verkoop gegaan. Kaarten kosten vijf euro per stuk, zijn geplaceerd en niet overdraagbaar. Het is per relatienummer mogelijk maximaal één kaart aan te schaffen.
 
Categorieën
De extra kaartverkoop vindt wederom plaats in categorieën waaraan tijdsloten zijn verbonden. Een complexe verkoopwijze, maar op deze manier maakt FC Groningen het mogelijk voor seizoenkaarthouders uit hetzelfde huishouden bij elkaar te zitten en zoveel mogelijk supporters te kunnen bedienen.
 
De categorieën voor de extra verkoopmomenten zijn als volgt ingedeeld:
 
Woensdag 12 augustus
09:00 uur tot 13:00 uur:         Huishoudens met vier of meer seizoenkaarten op vier of meer verschillende relatienummers per huishouden. (maximaal vier kaarten)
 
13:00 uur tot 17:00 uur:         Huishoudens met drie seizoenkaarten op drie verschillende relatienummers per huishouden.
 
Donderdag 13 augustus
09:00 uur tot 13:00 uur:         Huishoudens met twee seizoenkaarten op twee verschillende relatienummers per huishouden.
 
13:00 uur tot 23.59 uur:         Seizoenkaarthouders met één relatienummer per huishouden.
 
Evenveel kans
Iedere categorie heeft percentueel evenveel kans in het aanschaffen van een toegangsticket. Als bijvoorbeeld 20 procent van onze seizoenkaarthouders in een huishouden van drie personen zit, zal ook 20 procent van de kaarten voor die categorie beschikbaar zijn. Zo geldt dit voor iedere categorie. Er is voor deze verkoopwijze gekozen omdat dit de beste manier is om zoveel mogelijk supporters evenveel kans te geven op een plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion.
 
Supporters op de minder valide tribune krijgen donderdag 13 augustus een mail van de club met informatie over hoe zij op die dag hun kaart voor de wedstrijd van een dag later tegen PEC Zwolle kunnen aanschaffen.
 
Anders dan anders
Supporters die niet uit hetzelfde huishouden komen, moeten minimaal anderhalve meter onderlinge afstand houden. Het stadionbezoek zal vanwege geldende coronaprotocollen anders verlopen dan gebruikelijk. Er wordt een gezondheidscheck gedaan bij de ingangen, er zijn hygiënische voorzorgsmaatregelen getroffen, er is signing aangebracht in het stadion en er is extra aandacht voor schoonmaak. Supporters dienen in en rond het stadion de aanwijzingen van FC Groningen-medewerkers op te volgen. Net als alle overige voetbalstadions in Nederland, is ook het Hitachi Capital Mobility Stadion vanaf het seizoen 2020/2021 volledig rookvrij.

_MG_7495
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws