string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Invulling vacatures RvC FC Groningen.

Donderdag 09 november 2023 om 19:00

De Raad van Commissarissen (RvC) en het Stichtingsbestuur van FC Groningen hebben gezamenlijk een stappenplan gemaakt voor het invullen van de vrijgekomen plaatsen in de RvC en het vinden van een nieuwe algemeen directeur als opvolger van Wouter Gudde, die vorige week vrijdag zijn vertrek aankondigde bij de Trots van het Noorden. In het kielzog van de boodschap van Gudde legden RvC-voorzitter Erik Mulder en commissaris Berend Rubingh per direct hun functie neer.

De eerste stap in het proces is het weer op sterkte brengen van de RvC. De huidige RvC-leden Bas Schrage en Paul de Rook behouden hun zetel op voordracht van respectievelijk de supporters en sponsors van de club en de gemeente Groningen. Han Berger vervult binnen de RvC de technische portefeuille. Hierdoor wordt in ieder geval op zoek gegaan naar twee nieuwe leden: één met een financieel profiel en daarnaast dient er een nieuwe RvC-voorzitter te worden gekozen.

Voor de twee vacatures zijn reeds stappen gezet voor het opstarten van een werving- en selectieprocedure. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van en binnen de club. Stakeholders van FC Groningen worden actief opgezocht om input te leveren voor mogelijke kandidaten. Ook aan medewerkers van de club zal worden gevraagd mee te denken.

De RvC vindt het belangrijk dat de werving- en selectieprocedure daadkrachtig, zorgvuldig en met urgentie wordt doorlopen en afgerond. Nadat de RvC weer voltallig is, wordt de procedure gestart voor het werven van een nieuwe algemeen directeur.

De RvC en het Stichtingsbestuur hechten eraan dat de stappen in de juiste volgorde worden genomen. De nadruk van de organisatie ligt op de korte termijn op het beter laten presteren van het eerste elftal. Discussies over de structuur en organisatie van de club zijn volgens de RvC en het Stichtingsbestuur nu niet aan de orde. Hoewel FC Groningen in een turbulente periode verkeert, geldt voor zowel de voetbaltechnische- als voor de overige afdelingen binnen de club dat zoveel mogelijk rust en stabiliteit op dit moment het allerbelangrijkste zijn.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Groen-wit en rood-wit verenigen zich in Leek

1 week geleden

‘Elftal vragen aan…’ Wienke de Vries (Rabobank)

1 week geleden

Voorverkoop NAC Breda-thuis start dinsdag 10.00 uur