string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen.

Vrijdag 17 mei 2024 om 12:00

De FC Groningen Opleiding heeft voor het seizoen 2024/2025 de posities van trainer/coach/manager (TCM) ingevuld. Met ingang van komend seizoen zal er vanuit de Opleiding meer gesproken gaan worden over een bovenbouw (o21/o19), middenbouw (o17, o15, o14) en onderbouw (o13, o12 en Voorselectie).

FC Groningen onder-21 staat in het seizoen 2024/2025 onder leiding van Melchior Schoenmakers. De voormalig verdediger van het eerste elftal is momenteel TCM’er bij FC Groningen onder-18.

Verandering voetballandschap

Door de verandering in het voetballandschap en het vervallen van de onder-18 competitie op het hoogste niveau gaat de Opleiding komend seizoen werken met een onder-19 team. Deze selectie komt onder de hoede van Sander van Gessel. Van Gessel is al jaren betrokken binnen de Opleiding van de Trots van het Noorden en heeft meer dan 350 wedstrijden op het hoogste niveau in het betaald voetbal gespeeld. Voormalig Oranje-international Peter Hoekstra blijft Skillstrainer en zal zowel binnen de teams van de Opleiding als bij de eerste selectie actief zijn.

Manager Voetbal & Opleiding Art Langeler licht toe waarom Schoenmakers de oudste lichting onder zijn hoede krijgt. “We zijn uitermate tevreden over beide TCM’ers. Met Sander en Melchior hebben we in de bovenbouw van onze Opleiding twee oud-profvoetballers, die weten wat nodig is om het betaald voetbal te halen en ook hebben bewezen jonge jongens optimaal te kunnen begeleiden in hun laatste stap richting profvoetbal.”

“Melchior heeft de ambitie de cursus Coach Betaald Voetbal te gaan doen om wellicht ooit hoofdtrainer te worden bij een eerste elftal. Om hem hierin te faciliteren positioneren wij hem komend seizoen bij onder-21, waarbij zowel Sander als Melchior intensief samenwerken met de staf van het eerste elftal om de doorstroom van jonge spelers van Corpus naar Euroborg te bevorderen. Met Peter Hoekstra als Skillstrainer hebben we een specialist in huis, die zijn denk- en werkwijze heeft uitgerold van onder-12 tot en met de eerste selectie.”

Middenbouw
Doordat er in de bovenbouw een onder-19 lichting komt, vervalt in de middenbouw het onder-16 team. Dit wordt een combinatieselectie van spelers onder-16/o17 waarbij FC Groningen met een onder-17 zal uitkomen in competitieverband. Jeroen Scholma gaat als TCM’er aan de slag met deze combinatieselectie. Scholma was eerder TCM’er bij teams uit de onderbouw. FC Groningen onder-15 staat ook komend seizoen onder leiding van Willem Strijland en Dirick Jan van Strien krijgt FC Groningen onder-14 onder zijn hoede.

Byron Bakker, Hoofd Voetbalontwikkeling binnen de Opleiding, is blij met het behouden van Strijland en Van Strien en de aanstelling van Scholma. “Onder-16/17 zal bestaan uit een grote groep spelers verdeeld over twee lichtingen. Dat gaat veel maatwerk vragen, waarbij wij als uitgangspunt hebben dat we alle spelers die aan boord zijn een volwaardig Opleidingsprogramma willen bieden. Naast het feit dat het goed is om te zien dat ook trainers doorgroeien in de organisatie, hebben wij er veel vertrouwen in dat Jeroen dit proces in samenwerking met zijn collega-trainers goed kan begeleiden.”

Onderbouw
Wisse Nomden is een nieuw gezicht op Sportpark Corpus den Hoorn als TCM’er van een team uit de Opleiding. Hij krijgt de leiding over de onder-13 lichting. Jordi Biemolt blijft eindverantwoordelijk voor het jongste Opleidingsteam, de onder-12.

Bakker: “Met de aanstelling van Wisse geven we opnieuw een talentvolle regionale trainer zijn eerste kans als hoofdtrainer bij een BVO. Wisse is ooit bij de Voetbalschool als trainer begonnen en heeft zich ook veel ingezet als trainer tijdens de maatschappelijke voetbalactiviteiten van de club. De afgelopen drie seizoenen is hij assistent geweest bij verschillende Opleidingsteams en heeft hij bovenal laten zien hard te werken aan zijn eigen ontwikkeling en zich volop te willen inzetten voor de ontwikkeling van jonge spelers. De aanstelling van Wisse geeft goed weer hoe wij aankijken tegen het ontwikkelen van talentvolle trainers in de regio. Via onze maatschappelijke projecten krijgen heel veel trainers de kans om hun eerste stappen te zetten bij FC Groningen en via die rollen zijn er vervolgens veel mogelijkheden om door te stromen naar de Voorselectie en de Opleiding.”

Over de invulling van trainer/coach/manager en de veranderingen in het voetballandschap bij de FC Groningen Meiden zal FC Groningen op een later moment communiceren.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

FC Groningen zet volgende stap bij meidenvoetbal, Kingma fulltime in dienst

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers