Het WK-avontuur van Romano Postema (deel 2)

26 oktober 2019 / vandaag

Romano Postema bereidt zich met Oranje onder-18 voor op de eerste groepswedstrijd van het WK onder-17 in Brazilië. De spits van FC Groningen neemt het in de nacht van zondag op maandag (0.00 uur Nederlandse tijd) op tegen Japan. Postema is al aardig gesetteld in Brazilië, zo is te lezen in deel 2 van zijn dagboek over de avonturen van de Stadjer in het land van de samba en Copacabana.

trainingsveld

Woensdag 23 oktober: Portugese les
Iedere dag is er tussen 9.00 en 9.30 uur ontbijt in het hotel. Deze woensdagochtend wordt er getraind in de ‘gym’ en is er tijd voor spelers om aan school en studie te werken. “We hebben ook nog Portugese les gehad,” lacht Postema. “Best pittig.” Na de lunch en een uurtje rusten beginnen selectie en staf tegen 14.30 uur met de voorbereidingen voor de veldtraining die later op de dag staat gepland. “We gaan met de bus naar de training, ongeveer een half uurtje rijden. Het niveau van de trainingen ligt lekker hoog.”
 
Na de training wordt gezamenlijk gegeten en staat er later nog een teambespreking op het programma. Voor de rest is het vrij in te vullen. “We hebben wat getafeltennist en FIFA20 gespeeld. Tegen 21.30 uur hebben we nog wat gegeten. De sfeer in het team is goed.” Om 22.30 uur dienen alle spelers terug te zijn op de kamers. 

wedstrijdshirt

Donderdag 24 oktober: Rugnummer 19
De training staat vandaag in de ochtend gepland, dus direct na het ontbijt maken Postema en zijn teamgenoten zich gereed voor de busrit naar het trainingsveld. Na de training wordt er geluncht in het hotel. Postema is zeer tevreden. “Het eten is altijd erg goed. We hebben onze eigen kok meegenomen uit Nederland dus dat is allemaal top!”
 
Na de lunch wordt er gerust en staat een teammeeting op het programma. Aan het begin van avond, nog voor het diner, gaan de spelers net als afgelopen zondag in Zeist op de foto. “Een fotosessie in wedstrijdtenue. Ik wist vooraf niet welk rugnummer ik zou hebben en heb het shirt met rugnummer 19 gekregen.” Het team komt tegen 21.00 uur nog een keer bij elkaar en eet nog wat, voordat de spelers om 22.30 uur weer richting hun eigen kamers gaan. “Ik deel trouwens een kamer met Yannick Leliendal van RC Genk. Een aardige gast.” 

Stadion

Vrijdag 25 oktober: bezoek aan het stadion
De eerste groepswedstrijd tegen Japan komt steeds dichterbij en dus wordt de wedstrijdvoorbereiding ook gerichter. Net als donderdag traint de selectie in de ochtend. Na de oefensessie wordt er geluncht en gerust, waarna studietijd is ingeruimd de spelers. Voor trainer Peter van der Veen en ploeggenoot Kenneth Taylor staat er om 17.00 uur een officiële persconferentie op het programma. De selectie vertrekt drie kwartier later, om 17.45, met de bus richting Stadion Kleber Andrade in Vitoria.
 
“We hebben gekeken in het stadion waar we zondag onze eerste wedstrijd spelen. Een bijzonder stadion waar ruim 21.000 toeschouwers in kunnen. Het is een stadion met twee grote tribunes aan de lange zijde. Ik krijg zin in onze eerste wedstrijd op het WK!” Na het korte bezoek aan het Kleber Andrade Stadion wordt om 19.15 uur samen gegeten en komt het team later die avond nog een keer bij elkaar voordat de spelers net als iedere dag om 22.30 uur naar hun kamers gaan.

Deel 1 van het WK-avontuur van Romano Postema lees je hier

Fotocredit KNVB/Media

Fotocredit teamfoto: KNVB/Media

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws