string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Han Berger in RvC van FC Groningen.

Donderdag 28 september 2023 om 16:59

Han Berger is benoemd als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van FC Groningen. De 73-jarige voormalig trainer van de Trots van het Noorden krijgt de portefeuille voetbaltechnische zaken in zijn beheer. Met de benoeming van de zeer ervaren voetbalman, die onder meer technisch adviseur is van de KNVB, heeft FC Groningen invulling kunnen geven aan een al langer bestaande wens om aan het toezichthoudende orgaan van de club specifieke voetbalkennis en -expertise toe te voegen.

Han Berger was in de periode van 1983 tot 1986 succesvol hoofdtrainer van FC Groningen. Met 637 wedstrijden langs de lijn, staat Berger na Bert Jacobs (741) tweede op de ranglijst van meest gecoachte Eredivisieduels. Daarna bekleedde de in Utrecht geboren voetbalman diverse functies in de voetballerij. Tot het einde van de vorige eeuw als hoofdtrainer, daarna onder meer als technisch directeur en bondscoach. Sinds 2017 was Berger lid van de RvC van de KNVB, waar hij sinds dit jaar is aangesteld als technisch adviseur van de nationale bond. Daarnaast is Berger ‘football director’ (bestuurslid technische zaken) van het Australische Sydney FC. Hij gaat deze functies combineren.

Zeer ervaren voetbalman
Het Stichtingsbestuur van FC Groningen gaat over het aanstellen van RvC-leden. Voorzitter Marco Out zegt over de benoeming van Berger: “Han is een zeer ervaren voetbalman, die bovendien een mooi verleden heeft bij FC Groningen. Zijn kennis en kunde maken dat hij voor ons een zeer welkome aanvulling is binnen de RvC van FC Groningen. Wij zijn blij dat Han ons komt versterken.”

RvC-voorzitter Erik Mulder onderschrijft dit. “Al langer bestond bij ons de wens de RvC aan te vullen met een échte voetbalman. De naam en faam van Han Berger in de voetbalwereld is groot en dus prijzen wij ons dat hij zijn kennis en ervaring de komende jaren wil gaan inzetten voor FC Groningen.”

Kennis en ervaring delen
Berger zelf zegt over zijn aanstelling: “Het was eervol om gevraagd te worden of ik openstond voor een functie binnen de RvC van FC Groningen. Ik heb als trainer een hele mooie tijd gehad in het toenmalige Stadion Oosterpark. Daaraan beleef ik nog steeds warme herinneringen en ik ben de club altijd met bovengemiddelde interesse blijven volgen. Als RvC-lid heb je vooral een controlerende en toezichthoudende functie, maar uiteraard wil ik desgevraagd mijn kennis en ervaring graag delen met directie en staf. Op die manier hoop ik met mijn aantreden een steentje te kunnen bijdragen aan het primaire doel dit seizoen en dat is de club te laten terugkeren op het niveau waarop FC Groningen thuishoort. Ik heb daar veel zin in.”

Vertrek Erik Kuik
Han Berger neemt binnen de RvC van FC Groningen de positie in van Erik Kuik, die na het verstrijken van zijn statutaire termijn regulier aftreedt. Kuik was sinds 2017 twee termijnen van drie jaar commissaris bij de Trots van het Noorden. FC Groningen bedankt hem hartelijk voor zijn inspanningen bij de club.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

2 dagen geleden

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen

1 maand geleden

Frank van Mosselveld nieuwe algemeen directeur FC Groningen