string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen verliest bij debuut Blokzijl en Van Bergen.

Zondag 08 januari 2023 om 18:44

FC Groningen heeft zondagmiddag bij de hervatting van de Eredivisie verloren van Excelsior. In het Van Donge & De Roo Stadion werd het 1-0 voor de Rotterdammers door een doelpunt van Redouan El Yaakoubi. Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen debuteerden voor de Trots van het Noorden. Net als trainer Dennis van der Ree.

Van Bergen en Blokzijl waren na Luciano Valente debutanten nummer 2 en 3 die dit seizoen vanuit de Opleiding hun eerste Eredivisieminuten maakten. Met de drie echte Groningers aan de aftrap begon de FC goed.

Aangespoord door de 400 supporters in het uitvak kreeg de ploeg van coach Van der Ree na 5 minuten de grootste kans van de eerste helft. Na een zorgvuldige aanval kwam de bal via Liam van Gelderen voor het doel en schoot Van Bergen bij de tweede paal van dichtbij tot twee keer toe op keeper Van Gassel. Nog geen eerste Eredivisiegoal voor de jonge spits.

De Trots van het Noorden probeerde de aanval te zoeken door via het middenveld waar mogelijk vooruit de voetballen. Valente omspeelde veelvuldig zijn directe tegenstander om een man meer te creëren. De jongeling schoot halverwege de eerste helft rakelings naast. Even later was Tomas Suslov – ook afkomstig uit de Opleiding op Corpus den Hoorn – niet ver naast. Voor Excelsior was Kenzo Goudmijn het dichtstbij een treffer, maar het schot na een kwartier voetbal ging over het doel van aanvoerder Michael Verrips.  

De Groningse keeper moest na rust wel echt aan de bak. Marouan Azarkan kopte 7 minuten in de tweede helft van dichtbij op het doel, maar Verrips pakte de bal met een schitterende reflex. De Rotterdamse buitenspeler schoot enkele minuten later voorlangs het doel.

Ook Groningen was gevaarlijk na rust. Ricardo Pepi zette goed door in het strafschopgebied. Zijn voorzet werd eerst door Van Bergen ingeschoten en de rebound kwam op het hoofd van Suslov. Zijn kopbal, na een uur spelen, viel bijna binnen, maar keeper Van Gassel kon zich nog net strekken om de inzet uit het doel te tikken. Goudmijn schoot 3 minuten later via Verrips op de paal.

De thuisploeg kwam 20 minuten voor tijd op voorsprong. Redouan El Yaakoubi kopte bij de eerste paal raak vanuit een hoekschop, 1-0. FC Groningen ging het laatste kwartier nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Aanvaller Florian Krïuger kwam als invaller in het veld en ook de sterke Radinio Balker fungeerde als stormram in de aanval.

Het leverde geen grote kansen op de gelijkmaker op, mede omdat Excelsior de verdediging met het gehele team dicht hield. En dus ging de debuutwedstrijd van Thijmen Blokzijl, Thom van Bergen en trainer Dennis van der Ree verloren. Komende donderdag speelt de FC thuis voor het TOTO KNVB Bekertoernooi in Euroborg tegen SV Spakenburg, aftrap 20.00 uur. Vier dagen later is Feyenoord te gast in Euroborg. Zondag 15 januari wordt er om 16.45 uur afgetrapt. Kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Drie duels op Corpus, Onder-21 reist naar Friesland

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

2 weken geleden

Prachtige affiches op Corpus op volle voetbalzaterdag voor Opleiding