string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen sluit zich aan bij beslissing supporters.

Donderdag 19 januari 2023 om 12:15

FC Groningen sluit zich aan bij de beslissing van de supporters om niet naar Heerenveen af te reizen voor het uitduel van zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion. Alleen medewerkers van de club die functioneel aanwezig dienen te zijn, zullen in het stadion zijn.

Algemeen directeur Wouter Gudde zegt in een reactie op dit besluit: “Na een nachtje slapen over wat wij als club nog meer kunnen doen om onze steun te laten blijken richting onze supporters, hebben we besloten uit solidariteit eveneens niet naar Heerenveen te gaan. Alleen de mensen die een functie hebben bij de wedstrijd zijn aanwezig.”

“Dat zijn op de eerste plaats natuurlijk onze spelers en staf, waartoe ook onze technische mensen Mark-Jan Fledderus en Art Langeler behoren, want ook zij zijn onderdeel van het team. De spelers en de technische staf moeten zondag met elkaar namelijk een resultaat zien te halen in een voor ons belangrijke wedstrijd waarmee wij onze supporters trots kunnen maken. Vanzelfsprekend voelen Mark-Jan en Art zich ook solidair met onze supporters. We hebben dit besproken met de Supportersvereniging en zij begrijpen ons standpunt.”

De gemeente Heerenveen kwam woensdag met aanvullende voorwaarden, waardoor slechts de helft van de vooraf aangekondigde capaciteit van het gastenvak in het Abe Lenstra Stadion kan worden benut. De verschillende supportersgroeperingen van de Trots van het Noorden hebben daarna besloten tot een boycot van het duel over te gaan. FC Groningen steunt haar supporters hierin. Het is zowel voor de club als voor de supportersgroeperingen namelijk onmogelijk een keuze te maken in wie wél en wie niét mag afreizen naar Heerenveen.

De beslissing van de club om zondag weg te blijven uit Heerenveen is onderdeel van een breder statement dat FC Groningen wil maken. Gudde: “Ons bekruipt steeds meer het gevoel dat de overheden in Nederland bewust bezig zijn om het bezoeken van uitwedstrijden door supporters te ontregelen en te ontmoedigen. Wij vinden dit een zeer zorgelijke en kwalijke ontwikkeling en zullen dit in de gesprekken die we de aankomende weken hierover hebben met onze ketenpartners bovenaan op de agenda zetten.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Groen-wit en rood-wit verenigen zich in Leek

1 week geleden

‘Elftal vragen aan…’ Wienke de Vries (Rabobank)

2 weken geleden

Voorverkoop NAC Breda-thuis start dinsdag 10.00 uur